Έξυπνοι φακοί επαφής με augmented reality

by Nikos Kaimakamis • On 05-02-2016 • AT 2:12 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

contact-lens-conductive-1

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Νότιας Αυστραλίας δημιούργησαν έξυπνους φακούς επαφής με augmented reality και μετρήσεις γλυκόζης. 

Οι έξυπνοι φακοί επαφής των Αυστραλών επιστημόνων χρησιμοποιούν ένα πολύ λεπτό φιλμ ως επένδυση του φακού, ενώ έγινε χρήση ενός πολυμερούς υλικού που ονομάζεται PEDOT. To υλικό αυτό επενδύεται στην επιφάνεια, ενώ είναι βιοδιασπώμενο και επαγωγικό. Πάνω του μπορούν να σχεδιαστούν ηλεκτρικά κυκλώματα που μπορούν να δώσουν ενέργεια σε αισθητήρες και οθόνες.

Είναι αλήθεια ότι τα υγρά του ματιού μπορούν να δώσουν πολύτιμες πληροφορίες για την υγεία ενός ατόμου και η διάταξη των ερευνητών μπορεί να δώσει χρήσιμες πληροφορίες για τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Παράλληλα, η διάταξη των Αυστραλών ερευνητών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εφαρμογές augmented reality, έτσι ώστε να μπορεί να γίνει ευρύτερη χρήση του φακού ως εργαλείου επικοινωνίας και βιομετρικής συλλογής δεδομένων.

Δεν είναι αυτή η πρώτη φορά που γίνεται προσπάθεια να χρησιμοποιηθούν φακοί επαφής για τη συλλογή βιομετρικών δεδομένων, καθώς η Google είχε ασχοληθεί με την τεχνολογία αυτή στο παρελθόν. Ο νέος φακός επαφής που παρουσίασε το Future Industries Institute (FII) του Πανεπιστημίου της Νότιας Αυστραλίας δείχνει να είναι μια περισσότερο ολοκληρωμένη πρόταση και έχει ήδη δημοσιευθεί στο Applied Materials & Interfaces journal.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μου φαίνεται πως αυτή είναι η αρχή για το virtual reality σε μορφή φακού επαφής!!! φοβερό!

Top

Show Buttons
Hide Buttons