Έξυπνες βαλίτσες από Samsung και Samsonite

by Nikos Kaimakamis • On 04-05-2015 • AT 3:29 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Samsung-factory

Οι βαλίτσες είναι το νέο αντικείμενο της καθημερινότητάς μας το οποίο αναμένεται να πάρει τη λέξη smart, όπως δείχνει η συνεργασία της Samsung με την Samsonite.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Android Headlines, η εταιρεία κατασκευής βαλιτσών, Samsonite, έχει έρθει σε επαφή με την Samsung, προκειμένου να γίνει η ενσωμάτωση πομποδεκτών GPS και μικροεπεξεργαστών στα προϊόντα της και να αποκτήσουν έτσι έξυπνες λειτουργίες.

Η πιο εύλογη χρήση της τεχνολογίας αυτής είναι η εξάλειψη του φαινομένου των χαμένων αποσκευών, καθώς θα μπορεί κανείς να τις εντοπίζει με ευκολία σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Φυσικά, η τεχνολογία αυτή θα χρησιμοποιεί την οθόνη ενός smartphone ή ενός tablet προκειμένου να δείχνει σε πραγματικό χρόνο και στον ανάλογο χάρτη τη φυσική θέση της βαλίτσας Samsonite. Η εταιρεία οραματίζεται ένα μέλλον που οι βαλίτσες θα μπορούν να κάνουν μόνες τους έως και το check in σε ένα αεροδρόμιο, στοιχείο που εκτιμάται ότι θα εξαλείψει και τις ουρές στα γκισέ των αεροπορικών εταιρειών.

Με την ίδια λογική, θα μπορεί να αποσταλεί και μία ειδοποίηση στον κάτοχο της βαλίτσας στην περίπτωση που κάποιος προσπαθήσει να την ανοίξει χωρίς την έγκριση του ιδιοκτήτη της. Η Samsung μαζί με την Samsonite θέλουν να παρουσιάσουν βαλίτσες που θα μπορούν μέχρι και να ακολουθούν μόνες τους τον ιδιοκτήτη τους, με τη χρήση μικρών ηλεκτροκινητήρων.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons