Εξόρυξη από αστεροειδείς με το Arkyd 3

by Nikos Kaimakamis • On 23-07-2015 • AT 1:52 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

arkyd 3

To Arkyd 3 είναι ένα διαστημικό σκάφος το οποίο έχει δημιουργηθεί με σκοπό να εξορύξει από τους αστεροειδείς μέταλλα που βρίσκονται σπάνια στην Γη.

Το Arkyd 3 εκτοξεύθηκε την περασμένη εβδομάδα από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και θα εκτελέσει μία αποστολή 90 ημερών σε χαμηλή τροχιά γύρω από την Γη, με σκοπό να εξετάσει την λειτουργία των συστημάτων του. Το επόμενο βήμα είναι να εκτοξευθεί τον Δεκέμβριο του 2015, το Arkyd 6, το οποίο θα έχει έναν ειδικό αισθητήρα υπερύθρων, ο οποίος θα χρησιμοποιείται για να μελετά την επιφάνεια των αστεροειδών για μέταλλα και νερό.

Το Arkyd θα ψάχνει για νεοδύμιο και ύττριο, δύο πολύ σπάνια μέταλλα στην Γη, καθώς και για ενδείξεις ύπαρξης νερού σε άλλα διαστημικά σώματα, αλλά και πολύτιμα μέταλλα. Η εύρεση νερού σε άλλα σημεία του σύμπαντος θα βοηθήσει στην εξερεύνηση του Διαστήματος, μιας και το νερό είναι απαραίτητο για τις αποστολές μεγάλης διάρκειας. Το Arkyd έχει κατασκευαστεί από την Planetary Resources, μία εταιρεία που έχει ιδρυθεί από τους Larry Page της Google, τον Richard Branson της Virgin, τον Peter Diamandis και άλλους φιλόδοξους επιχειρηματίες.

Το Arkyd είναι μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας να ξεκινήσει η προσπάθεια εξόρυξης υλικών από αστεροειδείς, το οποίο αναμένεται να είναι ένα πεδίο ανταγωνισμού στο κοντινό μέλλον.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons