Εξομοιωτής του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) σε περιβάλλον Virtual Reality

by Nikos Kaimakamis • On 10-03-2017 • AT 2:15 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Gaming

Θέλετε να κάνετε ένα ταξίδι στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό από την άνεση του σπιτιού σας; Μπορείτε να το κάνετε με τη βοήθεια του Virtual Reality.

H Oculus συνεργάστηκε με τη NASA την Καναδική και την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος, με σκοπό τους τη δημιουργία ενός παιχνιδιού σε περιβάλλον Virtual Reality, το οποίο να παρουσιάζει τη ζωή ενός αστροναύτη μέσα στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Ο τίτλος του είναι εύγλωττος, “Mission: ISS” και μπορεί κανείς να το κατεβάσει για το Oculus Rift. Με τα Touch Motion controllers του Oculus Rift θα μπορεί να αλληλεπιδρά ο παίκτης με τα αντικείμενα που θα βρίσκει μέσα στο εικονικό περιβάλλον.

Για τη δημιουργία του τίτλου, έχουν χρησιμοποιηθεί αυθεντικές εικόνες από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ενώ ο παίκτης καλείται να λάβει μέρος σε μια σειρά από κρίσιμες αποστολές και εργασίες στον ISS.

Παράλληλα με το λανσάρισμα του “Mission: ISS”, η Oculus ανακοίνωσε ότι θα στείλει στον πραγματικό Διαστημικό Σταθμό ένα κράνος Rift με σκοπό να εξετάσει πώς επιδρούν οι συνθήκες έλλειψης βαρύτητας σε ένα κράνος Virtual Reality, αλλά και ποιές είναι οι συνέπειες από την περιήγηση σε ένα εικονικό περιβάλλον σε μηδενική βαρύτητα.

Το παιχνίδι “Mission: ISS” θα διατίθεται δωρεάν για τους κατόχους του κράνους Oculus Rift.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons