Εξηγήσεις από τη Samsung για τις Smart TV… που κρυφακούν!

by Nikos Kaimakamis • On 10-02-2015 • AT 12:24 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Home Electronics

samsung-smart-tv

Η Samsung έσπευσε να δώσει εξηγήσεις μετά από τον θόρυβο που έχει προκύψει από την είδηση ότι τα μοντέλα με αναγνώριση φωνής ενδέχεται να συλλέγουν δεδομένα από τις συζητήσεις των χρηστών.

Όλα ξεκίνησαν μετά από την προειδοποίηση που έκανε στους καταναλωτές η Samsung αναφορικά με το ενδεχόμενο της συλλογής δεδομένων από τη Samsung από τις Smart TV, προκειμένου να γίνει αξιολόγηση της χρήσης των συσκευών.

Πολλοί ήταν εκείνοι που έκαναν τον παραλληλισμό με το δυστοπικό μυθιστόρημα “1984” του Τζορτζ Όργουελ, όπου μία συσκευή τηλεόρασης ήταν αρκετή για να παρακολουθούνται πλήρως οι πολίτες.

Η Samsung, σε μια προσπάθειά της να αντικρούσει το κύμα αρνητικής δημοσιότητας, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι δίνει μεγάλη σημασία στην ιδιωτική ζωή των καταναλωτών της και δεν θέλει σε καμία περίπτωση να την παραβιάσει.

Οι φωνητικές εντολές είναι ένα στοιχείο που προσθέτει ευκολία στην καθημερινή αλληλεπίδραση με κρυπτογράφηση των δεδομένων που καταγράφονται και καμία περαιτέρω εκμετάλλευση των δεδομένων αυτών πέρα από την εξαγωγή συμπερασμάτων για τη χρήση και την λειτουργία της Smart TV.

Στην ανακοίνωση της Samsung τονίζεται ότι η λειτουργία των φωνητικών εντολών μπορεί να απενεργοποιηθεί όποτε το επιθυμεί ο χρήστης, ενώ ανά πάσα στιγμή μπορεί κανείς να δει εάν η εν λόγω λειτουργία είναι ενεργή ή όχι.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons