Εξαγωνικές μπαταρίες για smartwatch από την LG

by Nikos Kaimakamis • On 30-06-2015 • AT 1:16 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

lg-hexagonal-battery

H LG μπαίνει στο παιχνίδι του ανταγωνισμού της αύξησης της αυτονομίας των μελλοντικών smartwatches με την πρότασή της να έχει εξαγωνικό σχήμα. 

Ήδη η Samsung πειραματίζεται με το γραφένιο για τα μελλοντικά smartphones, ενώ η LG έχει παρουσιάσει μια εναλλακτική πρόταση για τα smartwatches, με την μπαταρία να έχει εξαγωνικό σχήμα, μικρότερο μέγεθος από αυτές που χρησιμοποιούνται σήμερα, ενώ παράλληλα, εμφανίζουν 25% μεγαλύτερη χωρητικότητα, στοιχείο που εκτιμάται ότι θα βοηθήσει την λειτουργία των φορετών συσκευών.

Σύμφωνα με το Engadget, μία τέτοια μπαταρία θα μπορεί να δώσει έως και 4 παραπάνω ώρες αυτονομίας σε μία συσκευή smartwatch. Οι μπαταρίες που ετοιμάζει η LG δεν θα κάνουν την εμφάνισή τους μόνο στα έξυπνα ρολόγια της κορεάτικης εταιρείας, καθώς εκτιμάται ότι θα βρουν τη θέση τους και σε μοντέλα άλλων κατασκευαστών. Εκτιμάται ότι κάτι τέτοιο θα γίνει από το 2016 και έπειτα.

Οι εξαγωνικές μπαταρίες της LG εκτιμάται ότι χωρούν καλύτερα σε ένα smartwatch με στρογγυλή κάσα, μία τάση η οποία φαίνεται να επικρατεί τον τελευταίο καιρό στα μοντέλα που παρουσιάζουν οι περισσότεροι κατασκευαστές, με σκοπό να μοιάζουν οι έξυπνες συσκευές όσο γίνεται περισσότερο με ένα κανονικό ρολόι. Μέχρι σήμερα, το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα μοντέρνα smartwatches είναι η μειωμένη αυτονομία που δεν ξεπερνά την μία ημέρα.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons