Εξαγορά των HERE Maps από γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

by George Polyzos • On 03-08-2015 • AT 11:47 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

nokia_here_maps

Κοινοπραξία γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών, μεταξύ των οποίων οι Audi, BMW και Daimler, εξαγόρασαν το τμήμα HERE Maps της Nokia έναντι του ποσού των 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, η φινλανδική εταιρεία επιβεβαίωσε τη μεταβίβαση του συγκεκριμένου τομέα στις Audi AG, BMW Group και Daimler AG (Mercedes), με την οριστικοποίηση της συμφωνίας να γίνεται το αργότερο μέχρι το α’ τρίμηνο του επόμενου έτους.

Ο τομέας HERE Maps αποτελούσε το «μήλον της Έριδος» για πολλές επιχειρήσεις, διαφόρων κλάδων, μετά την πώληση του τμήματος συσκευών της Nokia στην αμερικανική Microsoft. Ήδη από την περασμένη άνοιξη η Nokia είχε επιβεβαιώσει ότι εξετάζει τις επιλογές διαχείρισης της συγκεκριμένης δραστηριότητας. Μεταξύ των επιλογών ήταν φυσικά και η πώληση…

Προς το παρόν δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα προβλέπει η συμφωνία για τους 6.454 εργαζόμενους στον τομέα χαρτών της Nokia, αν θα μεταφερθούν σαν σύνολο στους νέους ιδιοκτήτες ή αν θα υπάρξουν περικοπές θέσεων εργασίας. Ωστόσο, αναλυτές υποστηρίζουν ότι ακριβώς το εργασιακό κόστος ήταν από τις αιτίες που τελικά οδήγησαν τη Nokia στην πώληση των HERE Maps.

Μετά και από αυτές τις εξελίξεις η Nokia θα διαθέτει στο portfolio της τη Nokia Networks, στην οποία από το α’ εξάμηνο θα εντάσσεται και η Alcatel-Lucent, που θα δραστηριοποιείται στον τομέα των τηλεπικοινωνιακών υποδομών και δικτύων και την Nokia Technologies, τον τομέα που αναμένεται να αναλάβει μετά το 2016 το σχεδιασμό και το λανσάρισμα νέων φορητών συσκευών με το brand της εταιρείας.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top