Εξαγορά του PasswordBox από την Intel

by George Polyzos • On 12-12-2014 • AT 12:52 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

PasswordBox

Η Intel ανακοίνωσε την εξαγορά του PasswordBox, ενός παρόχου υπηρεσίας διαχείρισης ταυτότητας σε διαφορετικές πλατφόρμες, με έδρα στο Μόντρεαλ του Καναδά.

Η υπηρεσία παρέχει στους χρήστες έναν εύκολο τρόπο να συνδεθούν σε όλους τους δικτυακούς τόπους και τις εφαρμογές από οποιαδήποτε συσκευή τους, χωρίς να χρειάζεται να πληκτρολογήσουν ή να θυμούνται τους κωδικούς πρόσβασης. Ως αποτέλεσμα αυτής της εξαγοράς, το PasswordBox θα αποτελεί τμήμα του οργανισμού Safe Identity, στο Intel Security Group.

Ο οργανισμός Safe Identity στοχεύει στην παροχή λύσεων που μειώνουν τον κόπο που χρειάζεται να καταβάλουν οι καταναλωτές για τους κωδικούς πρόσβασης. Επίσης, στοχεύει στην απλούστευση και ενίσχυση της ασφάλειας και στην παροχή στους καταναλωτές εύκολης πρόσβασης στις ψηφιακές τους ζωές.

Οι ασφαλείς κωδικοί πρόσβασης είναι απαραίτητοι για την προστασία των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση από την εταιρεία συμβούλων Deloitte, ποσοστό μεγαλύτερο από το 90% των κωδικών πρόσβασης που δημιουργούνται από τους χρήστες, είναι ευάλωτοι σε επιθέσεις από hackers, αναφέροντας ότι οι 10.000 περισσότερο χρησιμοποιούμενοι κωδικοί θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση κοντά στο 98% του συνόλου των λογαριασμών.

Το περασμένο έτος, η εταιρεία Experian διαπίστωσε ότι ο μέσος χρήστης είχε 26 λογαριασμούς online που προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης, αλλά χρησιμοποιούσε μόνο πέντε διαφορετικούς κωδικούς. Επίσης, σχεδόν το 37% των χρηστών έχει ζητήσει βοήθεια σχετικά με το όνομα χρήστη ή τον κωδικό πρόσβασης για τουλάχιστον ένα δικτυακό τόπο ανά μήνα. Η Intel Security και το PasswordBox θα εργαστούν από κοινού για την εξάλειψη αυτών των προβλημάτων.

«Οποιοσδήποτε μπορεί να αντιληφθεί την κόπωση που σχετίζεται με τους κωδικούς πρόσβασης,» δήλωσε ο Chris Young, ανώτερος αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής του Intel Security Group. «Η υπηρεσία PasswordBox έχει ήδη διευκολύνει εκατομμύρια καταναλωτές, οι οποίοι απολαμβάνουν πλέον απλή, άμεση είσοδο στους λογαριασμούς τους. Η Intel Security και το PasswordBox μοιράζονται τον ίδιο στόχο βελτίωσης της προστασίας της ψηφιακής ταυτότητας σε όλες τις συσκευές και τις πλατφόρμες. Πιστεύουμε ότι έχουμε την τεχνολογία, την τεχνογνωσία και τη διάσταση για να προσφέρουμε ασφαλή πρόσβαση, με απλό τρόπο, στους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο».

[Δ.Τ. Intel]

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons