Εξαγορά της ARM από τη SoftBank

by Nikos Kaimakamis • On 18-07-2016 • AT 1:07 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

ARM-Holdings

H SoftBank αναμένεται να μπει στην αγορά των ολοκληρωμένων κυκλωμάτων με την εξαγορά της ARM έναντι 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων. 

Η ARM Holdings έχει την έδρα της στο Ηνωμένο Βασίλειο και ασχολείται με την κατασκευή ολοκληρωμένων κυκλωμάτων και επεξεργαστών για φορητές συσκευές, καθώς και για έξυπνες λύσεις του Διαδικτύου των Πραγμάτων. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1990 και απασχολεί 4.064 άτομα, ενώ θεωρείται μία από τις σημαντικότερες βρετανικές εταιρείες. Η εξαγορά από την ιαπωνική SoftBank εκτιμάται ότι θα γίνει με την πληρωμή του ποσού σε μετρητά.

Η βρετανική κυβέρνηση ενδιαφέρεται έντονα για την εξαγορά αυτή, σύμφωνα με το BBC, καθώς θέλει να αποδείξει ότι οι ξένες επενδύσεις δεν έχουν σταματήσει μετά το Brexit. H SoftBank εκτιμά ότι μετά την εξαγορά αυτή θα διπλασιαστούν οι θέσεις εργασίας στην Αγγλία, μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, ενώ η κίνηση προς την ARM θα τη βοηθήσει να μπει ακόμα πιο δυναμικά στον mobile κόσμο, δίνοντας την έμφαση στο κομμάτι του Internet of Things.

H εξαγορά θα κάνει τη SoftBank έναν προμηθευτή μερικών από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές mobile συσκευών σε παγκόσμιο επίπεδο. Η ARM από τη μεριά της θα μπορέσει να επεκταθεί σε αγορές που δεν είχε παρουσία μέχρι τώρα, επεκτείνοντας έτσι το πεδίο των δραστηριοτήτων της.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons