Εκκαθάριση του Windows Store από παραπλανητικές εφαρμογές

by George Polyzos • On 28-08-2014 • AT 12:00 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Surface-Pro3

 

Η Microsoft, με μία ανακοίνωσή της, γνωστοποίησε ότι ξεκινάει τη διαδικασία εκκαθάρισης του Windows Store από εφαρμογές που κρίνονται ως παραπλανητικές.

Στην ανάρτηση που έγινε στο Windows Blog, η εταιρεία εξηγεί ότι ξεκίνησε μία προσπάθεια εκκαθάρισης που μεταφράζεται στην «απομάκρυνση» περισσότερων από  1.500 εφαρμογών.

Παράλληλα, η εταιρεία αλλάζει και τους κανόνες διάθεσης εφαρμογών στο ηλεκτρονικό της κατάστημα. Πιο συγκεκριμένα:

  • η ονομασία των εφαρμογών θα πρέπει να είναι ακριβής και να περιγράφει επακριβώς τα χαρακτηριστικά του προγράμματος
  • τα συνοδευτικά εικονίδια θα πρέπει να είναι «μοναδικά» ώστε να μην συγχέονται με εικονίδια άλλων εφαρμογών και
  • θα υπάρχει αυστηρή τήρηση των κανόνων κατηγοριοποίησης ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της κάθε εφαρμογής.

Στόχος της εταιρείας είναι η βελτίωση του οικοσυστήματος των Windows, σε ότι αφορά την ονομασία των εφαρμογών ώστε αυτές να περιγράφουν αυτό ακριβώς που μπορούν να κάνουν και να μην παραπλανούν τους χρήστες.

Οι νέοι κανόνες που καθιερώνει η Microsoftθα αφορούν υπάρχουσες και μελλοντικές εφαρμογές τόσο στο Windows Storeόσο και στο Windows Phone Store. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα η ιστοσελίδα How to Geek ανέδειξε την ύπαρξη πολλαπλών ψεύτικων εφαρμογών στο Windows Store, τα οποία χρησιμοποιούσαν ονόματα και λογότυπα αυθεντικών εφαρμογών.

Αντίστοιχα προβλήματα ψεύτικων ή παραπλανητικών εφαρμογών αντιμετωπίζουν και τα Google Play και App Storeτης Apple. Όπως σημειώνει ο γενικός διευθυντής των Windows Apps και Store, Todd Brix «καμία προσέγγιση δεν είναι τέλεια, οπότε ενθαρρύνουμε το κοινό να αναφέρει τις περιπτώσεις παραπλανητικών εφαρμογών που συναντούν στο Windows Store».

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αυτή είναι καλοδεχούμενη βελτίωση!!!
    Επιτέλους… γιατί είχε γεμίσει scums

Top

Show Buttons
Hide Buttons