Εκδήλωση εκπαιδευτικού προγράμματος στον κόμβο InnovAthens

by George Polyzos • On 09-02-2015 • AT 4:50 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

InnovAthens powered by Samsung

Την Πέμπτη (19/02) διοργανώνεται εκδήλωση στον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας – InnovAthens – με θέμα «Innovation and Design Thinking in Mobile Applications and Services”: Ολοκληρώνοντας έναν κύκλο, ξεκινώντας τον καινούριο».

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), της Samsung Electronics Hellas και του εργαστηρίου ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου του εκπαιδευτικού προγράμματος, μέσα από παρουσιάσεις των συμμετεχόντων καθώς και η παρουσίαση της έναρξης του δεύτερου κύκλου του, ο οποίος ξεκινά στις 23 Μαρτίου 2015.

Στον πρώτο κύκλο του προγράμματος συμμετείχαν 25 σπουδαστές, απόφοιτοι διαφορετικών πανεπιστημίων, τόσο με τεχνικό όσο και με μη-τεχνικό υπόβαθρο. Οι ιδέες που σχεδιάστηκαν και τα prototypes που αναπτύχθηκαν αφορούσαν διαφορετικούς κλάδους όπως: της μόδας, του τουρισμού, της εκπαίδευσης, του εθελοντισμού/ οικολογίας κ.ά. Οι ομάδες ανέπτυξαν επίσης το επιχειρηματικό μοντέλο της ιδέας τους.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε τελειόφοιτους ή αποφοίτους Πανεπιστημίων, Τεχνικών και Πολυτεχνικών Σχολών, που θα ήθελαν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στο κινητό ηλεκτρονικό επιχειρείν (mobile business). Προσφέρεται δωρεάν και στοχεύει στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων στη σχεδίαση νέων υπηρεσιών και επιχειρηματικής δραστηριότητας, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες και τις προοπτικές που προσφέρονται στο χώρο του mobile.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 50 ώρες, διεξάγεται σε 4-5 εβδομάδες και οι σπουδαστές που θα ολοκληρώσουν το πρόγραμμα με επιτυχία θα λάβουν πιστοποιητικό σπουδών από το ΚΕΚ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά και περαιτέρω υποστήριξη από το Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ACEin) του ΟΠΑ.

Η περίοδος υποβολής δηλώσεων ξεκινά στις 19/2 και ολοκληρώνεται στις 15/3. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν την αίτηση που θα βρουν στο site www.eltrun.gr/IDT-apply, μαζί με το βιογραφικό τους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνήσουν με την Δρα. Κατερίνα Φραϊδάκη, στο τηλέφωνο 210-8203663 ή στο e-mailfraidaki@aueb.gr. Όλοι όσοι επιλεγούν θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα με υποτροφίες από την εταιρεία Samsung Electronics Hellas.

[Δ.Τ. Samsung]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons