Ο Αϊνστάϊν είχε δίκιο e=mc2

by Stefanos Kofopoulos • On 22-11-2008 • AT 2:24 pm • 34 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

einstein emc2 pwned

Ένα μάτσο Γάλλοι, Γερμανοί και Ούγγροι φυσικοί μαζί με την βοήθεια μερικών supercomputers και υπομονή περίπου 100 χρόνων, απέδειξαν ότι η περίφημη εξίσωση του Αϊνστάϊν e=mc2 είναι σωστή. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται ο υπεύθυνος του project, Laurent Lellouch. Σίγουρα θα ακολουθήσουν διαφωνίες, δημοσιεύσεις και διάφορα τέτοια επιστημονικά αλλά αυτό δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Μπορεί να χρειάστηκαν 103 χρόνια για να αποδειχθεί ότι e=mc2 αλλά το σημαντικό αυτό επίτευγμα αποτελεί παρελθόν με τα supercomputers να γίνονται είδος οικιακής κατανάλωσης όπως το NVIDIA Tesla Personal Supercomputer.

Με απλά λόγια, η δύναμη των υπολογιστών αυξάνεται σημαντικά, το κόστος μειώνεται και όσο ακόμα ισχύει ο νόμος του Moore οι ελπίδες της ανθρωπότητας για περισσότερες ανακαλύψεις και αποδείξεις τέτοιου μεγέθους θα πολλαπλασιάζονται.

Update: Από το post του Vagelford σχετικά με το θέμα: “Η επιβεβαίωση αφορά την αποτελεσματικότητα της lattice QCD, που είναι μία προσέγγιση τους πως μπορούμε να κάνουμε κβαντική χρωμοδυναμική σε προβλήματα, όπως ο υπολογισμός όλων των αλληλεπιδράσεων στο εσωτερικό του πρωτονίου. Η επιβεβαίωση λοιπόν είναι ότι η lattice QCD μπορεί να υπολογίσει καλά τις επιπτώσεις της ισχυρής πυρηνικής δύναμης και αυτό φάνηκε από τον σωστό υπολογισμό της μάζας του πρωτονίου. Τα σχετικά με το άρθρο αυτό μπορεί να τα βρει κανείς στην ανακοίνωση At Long Last, Physicists Calculate the Proton’s Mass και αν έχει πρόσβαση, στο άρθρο Ab Initio Determination of Light Hadron Masses

[via, via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

34 ΣΧΟΛΙΑ

 1. “Σίγουρα θα ακολουθήσουν διαφωνίες, δημοσιεύσεις και διάφορα τέτοια επιστημονικά αλλά αυτό δεν έχει ιδιαίτερη σημασία.”

  Αντίθετα, έχει πολλή σημασία τι διαφωνίες και τι δημοσιεύσεις θα προκύψουν.

  Το γεγονός ότι τα supercomputers επιβεβαίωσαν ένα νόμο είναι πολύ σημαντικό. Κανένα όμως supercomputer δεν μπορεί να παράξει επιστήμη. Αυτό το κάνει (με βάση τα όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα) μόνο ο άνθρωπος. Και τη συγκεκριμένη εξίσωση άνθρωπος την πρότεινε.

  Μπορεί να χρειάστηκαν 103 χρόνια για να αποδειχθεί ότι e=mc2 αλλά το σημαντικό αυτό επίτευγμα αποτελεί παρελθόν με τα supercomputers να γίνονται είδος οικιακής κατανάλωσης…

  Δε βλέπω πως το επίτευγμα αποτελεί παρελθόν εξαιτίας του ότι τα supercomputers μπαίνουν σε κάθε σπίτι.

 2. porcupine, προφανώς και έχει σημασία ποιος, ποτε και γιατί θα δαιφωνήσει με το αποτέλεσμα σε κάθε δημοσίευση εκεί έξω αλλά δεν είναι αυτό που θέλω να τονίσω. Το main point είναι ότι η εξέλιξη στις ταχύτητες των υπολογιστών σε μερικά χρόνια θα κάνουν ανάλογες επαληθεύσεις σημαντικά πιο γρήγορες και θα επιταχύνουν την πρόοδο.. ίσως αντί για 103 χρόνια να χρειαστούμε 80 την επόμενη φορά κλπ.

 3. Τόσα χρόνια έχουν περάσει αλλά ο νόμος του Moore ακόμα καλά κρατεί…

 4. Τα περί 103ον ετών που χρειάστηκαν για να αποδειχθεί το E=mc2 είναι αστειότητες. Δημοσιογραφικές ακροβασίες προκειμένου να προκαλέσουν το ενδιαφέρον. Δηλαδή, πραγματικά δεν έχει καν νόημα η διατύπωση, «αποδείχθηκε το E=mc2 στον υπολογιστή». Η δημοσίευση στο Science αφορά κάτι τελείως διαφορετικό. Έχει να κάνει με το μοντέλο του lattice QCD και την αποτελεσματικότητά του στον υπολογισμό των ισχυρών αλληλεπιδράσεων ανάμεσα στα γκλουόνια. Εκεί μπαίνουν και οι υπολογιστές που επιλύουν το πρόβλημα σε ένα διακριτό χωροχρονικό πλέγμα.

  Με δύο λόγια, κατά πρώτον, άλλο πράγμα αφορά η εργασία των Γάλλων, Γερμανών και Ούγγρων και κατά δεύτερο, το E=mc2 έχει αποδειχθεί θεωρητικά και πειραματικά εδώ και πολλά πολλά πολλά πολλά χρόνια…

 5. Vagelford, το post στο gizmodo έλεγε για “resolving e=mc2 at the scale of sub-atomic particles”. Αυτό είναι πιο σωστό και πιο κοντά στο lattice QCD;

 6. Κοίταξε Titana, αυτό όπως το λες απομονωμένο, θα μπορούσε να τραβηχτεί ώστε να το ερμηνεύσει κάποιος σύμφωνα με το πραγματικό αντικείμενο της εργασίας στο Science. Αλλά, επειδή από ότι είδα όπου εμφανίζεται το αγγλικό κείμενο με την αναφορά στο AFP λέει ακριβώς τα ίδια πράγματα και κάνει πολύ συγκεκριμένη αναφορά στα περί απόδειξης του E=mc2, νομίζω ότι στο τηλεγράφημα δεν υπάρχει απολύτως καμία πρόθεση να αποτυπωθεί η πραγματική εικόνα. Δηλαδή, αυτό το «It’s taken more than a century, but Einstein’s celebrated formula e=mc2 has finally been corroborated, thanks to a heroic computational effort by French, German and Hungarian physicists» δεν ερμηνεύεται με τίποτα ως επιτυχία της lattice QCD. Είναι καθαρά παιχνίδι εντυπώσεων. Και κατά τη γνώμη μου (σύμφωνα και με την ανακοίνωση του CNRS) είναι βλακώδες παιχνίδι εντυπώσεων από την πλευρά του AFP.

 7. Εγώ θα προτιμούσα τίτλο: “Ο Αινσταίν ήταν απατεώνας” (όπως και οι περισσότεροι Εβραίοι) καθότι δεν έκανε τίποτα παραπάνω από το να κλέψει την ανακάλυψη από τον Έλληνα δάσκαλο του και μαθηματικό,Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή.Απόδειξη οι πρώτες σελίδες του βιβλίου του,που σκοπίμως λείπουν και στις οποίες ευχαριστούσε θερμά τον δάσκαλο του για την υπερπολύτιμη βοήθεια του στο πρόβλημα που αντιμετώπιζε με αποτέλεσμα η θεωρία του να είχε..κολλήσει στο μηδέν!

 8. Alex, αναρωτιέμαι αν έχει δει και διαβάσει αυτές τις σελίδες. Αυτό το πράγμα το ακούω χρόνια αλλά κανείς μα κανείς δεν έχει δείξει αυτές τι σελίδες, από που λείπουν και διάφορες άλλες αποδείξεις όχι στυλ Λιακόπουλου βγάζω μια φωτογραφία ή εκτυπώνω μια είδηση που βρήκα online και αυτό σημαίνει ότι η Γη είναι επίπεδη.

 9. sorry but since when does saying “most Jews are crooks” NOT count as a racist comment…??

 10. Τιτάνα,δεν χρειάζεται κανείς τις κρυφές σελίδες για να πειστεί ούτε λιακόπουλοι, μια απλή αναζήτηση στο google και το youtube αρκεί..κανείς δεν το κρύβει άλλωστε,ο ίδιος ο Αινστάιν το δήλωσε,ψάξε μόνος και θα τα βρείς όλα,αρκεί να έχεις διάθεση και να μη είσαι προκατηλεμένος..οι Έλληνες ανακαλύψαμε τον Καραθεοδωρή 40 χρόνια μετά τον θάνατο του!

 11. Σχετικά με το σχόλιο της Lisa,που χωρίς άποψη επί του θέματος γράφει στα Αγγλικά ενώ καταλαβαίνει Ελληνικά, κάτι άσχετο μάλιστα περί ρατσισμού έχω να συμβουλέψω να φροντίσει να ενημερώνεται καλύτερα για τα ιστορικά πεπραγμένα,πχ ο Κοπέρνικος και ο Γαλιλαίος ήταν επίσης λαμπρά παραδείγματα αντιγραφής της Ελληνικής γνώσης..

 12. “έχω να συμβουλέψω να φροντίσει να ενημερώνεται καλύτερα για τα ιστορικά πεπραγμένα”

  Πολύ καλή συμβουλή. Κρίμα που δεν την ακολουθείτε.

 13. Alex, ακόμα περιμένω 1-2 links από σένα που να είναι επίσημα και αληθινά

 14. Alex, μου την δίνει αφάνταστα εμείς τα κάναμε όλα και η προγονολατρεία. Θα δω το βίντεο και θα σχολιάσω.

 15. Ποια προγονολατρεία ρε σύ? Ο Καραθεοδωρή έζησε το 1900! Μην τα αναγάγεις όλα εις την λιακοπουλικήν..και από πότε η αναφορά στην πραγματικότητα έγινε προγονολατρεία? Οι φοίνικες λέει ανακάλυψαν το αλφάβητο! Ποίοι φοίνικες ρε παλληκάρια? Αυτός ο ναυτικός λαός ο οποίος δεν άφησε πίσω του ούτε ένα αρχαίο κείμενο και ούτε έναν γνωστό συγγραφέα ανακάλυψε το αλφάβητο? Έλεος..αυτά είναι γελοιότητες! Αληθινή ιστορία είναι αυτή που δεν ξέρουμε αλλά τέλος πάντων,βγάλτε τις παρωπίδες ορισμένοι..

 16. http://www.oodegr.com/neopaganismos/skotadismos/ainstain1.htm

  Δείτε το παραπάνω άρθρο και κυρίως τα απόσπασματα από γράμμα μεταξύ Καραθεοδωρή-Αϊνστάιν.Και το πως οι σχέσεις τους ήταν άριστες χρόνια μετά τη διατυπώση της Θεωρίας του δεύτερου.

  Δεν είναι όλα για τους Έλληνες. . .Ας αφήσουμε και κάτι να περισέψει εδώ και εκεί. . .

 17. Titana, αμα είναι, δες καλύτερα αυτό εδώ που έχει και το συγκεκριμένο video
  Η τελευταία συνέντευξη του Einstein και το top-of-the-posts και ας επαναλάβω μερικά links
  Ο δάσκαλος του Αϊνστάιν;
  το κείμενο του Κωνσταντίνου Μπενά από το Περισκόπιο της Επιστήμης, σχετικά με την σχέση Καραθεοδωρή-Αϊνστάιν
  Η τελευταία συνέντευξη του Einstein και η εθνική φαντασιοπληξία όπου υπάρχει και η τελευταία συνέντευξη του Einstein

  Τελικά αξίζει να αναφέρω ότι πάνω στο θέμα, τα έχει πει όλα η κόρη του Καραθεοδωρή και η κοινή λογική που επισημαίνει και ο Noah.

 18. Noah το link που έδωσες είναι γνωστό της πάση πως πρόκειται για site φανατικών χριστιανόπληκτων και ουδείς το παίρνει στα σοβαρά..Ο σκοταδισμός δε στον οποίο αναφέρεται το συγκεκριμένο άρθρο ταιριάζει καλύτερα σε αυτούς που γέννησαν μεσαίωνες και ιερές εξετάσεις και όχι στους Έλληνες..τέλος το link που παρέθεσε ως η υποτιθέμενη συνέντευξη του Αισντάιν ο Vagelford το υπογράφει κάποιος ονόματι Cohen,ω μα τι έκπληξη,είναι εβραίος! Τι περιμένατε να πει δηλαδή? Σοβαρές πηγές βάλατε ρε παιδιά,να είστε καλά! χα,χα Λοιπόν αυτά είναι αστειότητες που πείθουν μόνο τους εαυτούς σας..

 19. Ο ίδιος ο Καραθεοδωρή, όποτε αναφέρθηκε στη Θεωρία της Σχετικότητας, δεν παρέλειπε να προσθέσει ότι ήταν έργο του Αϊνστάιν. Ακολουθούν χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

  «Η Αξιωματική Ανάπτυξη της Ειδικής Θεωρίας της Σχετικότητας έχει θεμελιωθεί από τον Αϊνστάιν…» («Die Axiomatic der speziellen Relativitaetstheorie ist durch Einstein begruendet worden…»)
  (Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή: «Zur Axiomatik der speziellen Relativitaetstheorie» («Αξιωματική Θεμελίωση της Ειδικής Θεωρίας της Σχετικότητας») Sitzungsberichte des Preußischen Akademie der Wissenschaften. Physikalisch – mathematische Klasse vom 14. Februar 1924. S. 12 – 27, 1η παράγραφος.)

  «Χωρόχρονος (ο) ή χρονόχωρος [Μαθ.] Σύμπλεγμα του χώρου και του χρόνου, του οποίου οι μετασχηματισμοί εισέρχονται εις την θεωρίαν της σχετικότητος του Αϊνστάιν.»
  (Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή, από «Μεγάλη Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια» του Παύλου Δρανδάκη, λήμμα «Χωρόχρονος», 1934)

  «Ολίγα έτη μετά τον Lorentz επρότεινεν ο Αϊνστάιν άλλην εξήγησιν του προβλήματος, ήτις εκ πρώτης όψεως εφαίνετο πολύ παραδοξοτέρα…έχει όμως την σπανίαν ιδιότητα να ικανοποιεί ολονέν περισσότερον εκείνους, οίτινες την βασανίζουν και την μελετούν, να έχει δε αντιπάλους όσους μόνον την παρεξηγούν.»
  (Στο ίδιο με το προηγούμενο.)

  «Εν τω μεταξύ ο Αϊνστάιν είχεν εξακολουθησει τας ερεύνας του…και είχεν εύρει ότι η θεωρία την οποίαν αναπτύξαμεν πρέπει να θεωρηθή μόνον ως πρώτη προσέγγισις πολύ γενικωτέρας διδασκαλίας, ήτις καλείται γενική θεωρία της σχετικότητος…Αρκεί να είπομεν…ότι αι δυσκολίαι τας οποίας εμνημονεύσαμεν (σσ. το ασυμβίβαστο της Ειδικής Σχετικότητας με την Νευτώνεια βαρύτητα, η οποία δεν ικανοποιεί την Αρχή της γενικής Συμμεταβλητότητας) δεν υφίστανται πλέον διά την γενικήν θεωρίαν της σχετικότητος.»
  (Στο ίδιο με το προηγούμενο.)

  «Η πρώτη μαθηματική ερμηνεία με την βοήθεια μίας τροποποιημένης θεωρίας του Maxwell δόθηκε από τον Ολλανδού φυσικό H. A. Lorentz, μετά από λίγα έτη, όμως, ήρθε ο Αϊνστάιν και έδωσε μία πολύ απλούστερη λύση στο πρόβλημα, η οποία ωστόσο ανέτρεψε τις παραδοσιακές και προκατειλημμένες απόψεις μας περί του χώρου και του χρόνου. Η θεωρία της σχετικότητας, ο σκοπός της παρούσης διαλλέξεως, είχε γεννηθεί.»
  (Διαλέξεις του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου, χειμερινό εξάμηνο 1926 – ’27, 1η διάλεξη, 2 Νοεμβρίου 1926. «Teilnachlaß Caratheodory, σημείωση 74, κεφάλαιο 1.» )

  «Ο Αϊνστάιν δεν αρκέσθηκε στο να οικοδομήσει την θεωρία του μαθηματικά, αλλά κατόρθωσε και να εξάγει (από αυτήν) ορισμένες συνέπειες, οι οποίες δύνανται να επαληθευθούν πειραματικά. Από την άποψη ενός μαθηματικού, η συγκρότηση των ιδεών του Αϊνστάιν είναι μία από τις πλέον υπέρόχες πού υπήρξαν. Ακόμη και αν δεν διέθετε φυσικό υπόβαθρο, θα άξιζε τον κόπο να την περιηγηθεί κανείς.»
  (Στο ίδιο με το προηγούμενο – προς γνώσιν, αυτή τη φορά, και όσων ισχυρίζονται πως ο Αϊνστάιν «αδυνατούσε να επεξεργαστεί μαθηματικά τη θεωρία του»!)

  «…μία καλοπροαίρετη Πρόνοια επέτρεψε την εκ νέου αναγνώριση της Γερμανικής επιστήμης ανά όλο τον κόσμο, ιδίως κατά την παρελθούσα δεκαετία, μέσω εντυπωσιακών ανακαλύψεων. Στην περίπτωση αυτή, η θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν πρέπει να αναφερθεί πρώτη…»
  (Δημοσίευση του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή, 12 Απριλίου 1929, Deutsche Allgemeine Zeitnung, υπό τον τίτλο: «Η Γερμανική Επιστήμη και η Σημασία αυτής» («Deutsches Wissen und seine Geltung»).)

 20. Η τελευταία συνέντευξη του Αϊνστάιν, όπου ο Καραθεοδωρή μνημονεύθηκε δήθεν ως “ο μεγάλος του δάσκαλος” υποτίθεται πως δόθηκε σε μία αίθουσα «…κατάμεστη από εκπροσώπους του τύπου, της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης…» και θα έπρεπε αυτονόητα να έχει δημοσιευθεί σε πάνω από ένα (αν όχι σε πολυάριθμα) έντυπα και εφημερίδες, χωρίς να υπολογίσουμε τα αρχεία του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης! Ωστόσο, παρόμοια συνέντευξη, με τέτοια δημοσιότητα και τόσες «τυμπανοκρουσίες», δεν φαίνεται να είναι γνωστή σε κανέναν! Ακόμα και οι υπεύθυνοι της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ στο οποίο φυλάσσονται τα «Αρχεία του Αϊνστάιν» δηλώνουν πως αγνοούν πλήρως το (υποτιθέμενο) γεγονός, και πως δεν έχουν κανένα σχετικό κείμενο στα αρχεία τους, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς ελεύθερα. Σε περίπτωση δε που θα έσπευδε κανείς να αμφισβητήσει την ειλικρίνεια της συγκεκριμένης πλευράς, εφιστούμε την προσοχή του στο ότι αυτό που δηλώνουν πως δεν τους είναι γνωστό δεν είναι η περικοπή που αφορά τον Καραθεοδωρή, αλλά ολόκληρη η συνέντευξη του Αϊνστάιν. Και ο Αϊνστάιν φέρεται ως ιερή μορφή γιά αυτούς! Τι έχει γίνει εδώ; Οι Εβραίοι “έθαψαν” όλη τη συνέντευξη (την ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!) του “αγίου” τους…μόνο και μόνο “για να πνίξουν την αναφορά στον Καραθεοδωρή”;

  Ας μας αναφέρουν επιτέλους ΕΝΑ -1- έντυπο – όχι δύο, ΕΝΑ! – όπου είναι δυνατόν να ανευρεθεί η πολυθρύλητη συνέντευξη. Ας ψάξει όποιος επιθυμεί, ας απευθυνθεί όπου νομίζει. ΚΑΝΕΙΣ εκτός Ελλάδος δεν έχει υπ’ οψη του παρόμοια συνέντευξη. Όποιος την ανακαλύψει κάπου ας μας παραπέμψει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΑ – όχι με απλή “απαξίωση των Εβραίων”!

  Ας μην ξεχνούμε και πως όταν “δώθηκε” – υποτίθεται – η εν λόγω συνέντευξη ο Αϊνστάιν ήταν ΑΣΘΕΝΗΣ και ΚΑΤΑΒΕΒΛΗΜΕΝΟΣ. Στη συνέντευξη του Cohen, ο τελευταίος είχε προειδοποιηθείν από τη γραμματέα του Αϊνστάιν Helem Dukas να μην τον απασχολήσει παταάνω από μισή ώρα. Κατά τα άλλα, ο Αϊνστάιν είχε – δήθεν – την αντοχή να εμφανιστεί μπροστά σε “πλήθος δημοσιογράφγων”, να απαντήσει σε “βροχή ερωτήσεων” κλπ.

 21. Το επιχείρημα πάντως με τα έντυπα δεν είναι ισχυρό γιατί και για τον Ιησού δεν υπάρχει καμία ιστορική αναφορά και όμως εμείς τον πιστεύουμε στην ύπαρξη του..όσον αφορά τα υπόλοιπα ευχαριστούμε,ελέγχεται η προέλευση τους.

 22. Άκρως ενδιαφέρουσα άποψη! Ώστε την ύπαρξη της συνέντευξης του Αϊνστάιν, καθώς και την περικοπή για τον Καραθεοδωρή τη δεχόμαστε ως…θρησκευτική πεποίθηση!

 23. Άντε καλά,ο Αιστάιν ανακάλυψε την θεωρία της σχετικότητας όπως ο Ισαάκ Νεύτωνας την βαρύτητα επειδή του έπεσε λέει το μήλο στο κεφάλι και ο Γαλιλαίος Γαλιλεί το ηλιοκεντρικό σύστημα παρατηρώντας τους πλανήτες.Είδες τι ωραία οι (Εβραίοι) επιστήμονες? Διάβασαν καλά τους Αρχαίους Έλληνες συναδέλφους τους και επανέλαβαν τις ίδιες απόψεις με άλλα λόγια,απλά αυτήν την φορά έγιναν πιστευτά τα όσα είπαν! Και μην μου πει κανείς πως δεν γνώριζε πχ ο Αρχιμήδης την βαρύτητα γιατί θα βάλω τα γέλια..

 24. “Εβραίοι” ο Νεύτων και ο Γαλιλαίος; Άλλη ενδιαφέρουσα άποψη! “Πας μη έλλην βάρβαρος” έλεγαν οι Αρχαίοι, “πας μη Έλλην Εβραίος”, λένε οι σύγχρονοι.

  ΠΩΣ ερμήνμευε την βαρύτητα ο Αρχιμήδης. Δεν είπε κανείς πως δεν τη γνώριζε (δεν επέπλεε στον αέρα χωρίς βάρος ο άνθρωπος!) το ερώτημα είναι ΠΩΣ την ερμήνευε. Αντιλαμβανόταν πως η δύναμη που τον κρατούσε στην Γη ήταν η ίδια που κρατούσε τη Γη σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο;

  Ακόμα: “Δεν έγινε πιστευτός ο Αρχιμήδης στον καιρό του”; Αυτό εννοείτε παραπάνω, ή κάτι άλλο;

  Ακόμα: ΑΛΛΟ να βγάλεις συμπεράσματα για την κίνηση της Γης γύρω από τον Ήλιο επειδή παρατηρείς την κίνηση αυτή με το τηλεσκόπιο, και ΑΛΛΟ να συμπεραίνεις αυτή την κίνηση επειδή εκτιμάς πως “το να κινείται η Γη γύρω από τον Ήλιο είναι πιό ευλογοφανές, πιο αρμονικό”. Το πρώτο (αυτό που έκανε ο Γαλιλαίος) είναι Επιστήμη: “Η Φύση υπάρχει ανεξάρτητα από τη συνείδηση και το ανθρώπινο νοούν υποκείμενο, και μπορούμε να τη γνωρίσουμε με την παρατήρηση και την ανάλυση της παρατήρησης”. Το δεύτερο (ο συλλογισμός του Αρίσταρχου αλλά και του Αριστοτέλη, παρά τα διαφορετικά τους συμπεράσματα) είναι ΙΔΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ: “Η Φύση είναι όπως είναι επειδή έτσι την αντιλαμβάνεται καλύτετρα ο ανθρώπινος νους”.

  Τέλος, ας μην παραγνωρίζουμε την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ της ΠΟΣΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ στη μελέτη της Φύσης,ήτοι την αναπαράσταση των νόμων της Φύσης με ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ η οποία εισέιχθει από τον Ισαάκ Νεύτωνα. ΑΥΤΗ η καινοτομία προκάλεσε την έκρηξη της Επιστήμης κατά τους τελευταίους 4 αιώνες.

 25. ρε συ obelix οι άνθρωποι γνωρίζαν τα πάντα,εδώ ο Δημόκριτος γνώριζε το άτομο,ο Αρίσταρχος μετρούσε την απόσταση γης-σελήνης με τρομερή ακρίβεια χρησιμοποιώντας τον ήλιο,εσυ τι λές δεν γνώριζαν τι τους γίνοταν? νομίζαν πως η γη είναι το κέντρο του σύμπαντος και περίμεναν τον Γαλιλαίο να τους το πεί? ή μήπως περίμεναν τον Νεύτωνα να τους εξηγήσει την βαρύτητα εφόσον γνωρίζαν πως ο ήλιος είναι το κέντρο του γαλαξία μας? Και ναι ο Γαλιλαίος και ο Νεύτων είχαν εβραική καταγωγή,είναι γνωστό σε όσους θέλουν να δουν την πραγματική αλήθεια.

  • >>ρε συ obelix οι άνθρωποι γνωρίζαν τα πάντα,εδώ ο Δημόκριτος γνώριζε το άτομο

   Το “ατομο” που γνώριζε ο Δημόκριτος ΤΙ σχέση είχε με εκείνο που απκαλεί σήμερα ‘Άτομο” η Κβαντρομηχανική;

   >>ο Αρίσταρχος μετρούσε την απόσταση γης-σελήνης με τρομερή ακρίβεια χρησιμοποιώντας τον ήλιο

   Με ΠΟΣΗ “ακρίβεια”;

   >>εσυ τι λές δεν γνώριζαν τι τους γίνοταν?

   Μάλλον οι “ελληνολάτρες” μας δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Όχι οι Αρχαίαοι!

   >> νομίζαν πως η γη είναι το κέντρο του σύμπαντος και περίμεναν τον Γαλιλαίο να τους το πεί?

   Ο Αριστοτλέρλης ΤΙ πίστευε; Ο Πτολεμαίος; Διάβασες ΤΙ έγραψα πως έκαναν ο Γαλιαλίος καιν ο Νεύτων που δεν το έκαναν οι Αρχαίοι;

   >>ή μήπως περίμεναν τον Νεύτωνα να τους εξηγήσει την βαρύτητα εφόσον γνωρίζαν πως ο ήλιος είναι το κέντρο του γαλαξία μας?

   “Ο Ήλιος είναι το κέντροντου ΓΑΛΑΞΙΑ ΜΑΣ”;;; ΑΥΤΟ έχεις εσύ υπ’ όψη; Ό,τι και αν ήταν ο Ήλιος, ΠΩΣ ερμηνεύει αυτό τη βαρύτητα; ΤΙ ερμηνείεςα Αρχαίων για τη βαρύτητα έχεις εσύ υπ’ όψη (οι οποίες να συμπεριλαμβάνουν και του ςνόμους του Νεύτωνα);

   >>Και ναι ο Γαλιλαίος και ο Νεύτων είχαν εβραική καταγωγή,είναι γνωστό σε όσους θέλουν να δουν την πραγματική αλήθεια.

   Δεν μας δίνεις κάποια ΣΤΟΙΧΕΙΑ πέρα απά ΑΦΟΡΙΣΜΟΥΣ περί του “όποιος θέλει να δει την αλήθεια”;

  • LOL… Τι διαμάντι είναι αυτό…

   …εσυ τι λές δεν γνώριζαν τι τους γίνοταν? νομίζαν πως η γη είναι το κέντρο του σύμπαντος και περίμεναν τον Γαλιλαίο να τους το πεί? ή μήπως περίμεναν τον Νεύτωνα να τους εξηγήσει την βαρύτητα εφόσον γνωρίζαν πως ο ήλιος είναι το κέντρο του γαλαξία μας?

   Παρακαλώ, μην υπερασπίζεστε άλλο τους αρχαίους φιλοσόφους. Τους δυσφημήτε ανεπανόρθωτα.

   ps. Ο Ήλιος δεν είναι το κέντρο του Γαλαξία…

 26. Λυπάμαι αλλά αγνοείς πλήρως τις γνώσεις των αρχαίων Ελλήνων επιστημόνων και των εβραίων μετέπειτα συναδέλφων τουςξαναδιάβασε ή μάλλον φρόντισε να βρείς τις σωστές πηγές και τα ξαναλέμε,δεν μπορώ να σου εξηγώ 1+1 πόσο κάνει.Πόσο δε όταν θεωρεί τους ΄Έλληνες επιστήμονες ιδεαλιστές φιλόσοφους! Και μην τα ισοπεδώνεις όλα θεωρώντας πως όλοι είναι Ελληνολάτρεις και λιακοπουλικοί,μέγα λάθος,δείχνεις έτσι πως είσαι και προκατηλημένος.

 27. Να μου δώσεις συγκεκριμμένες παραπομπές!

  Αφού ΕΣΥ ισχυρίζεσαι ό,τι ισχυρίζεσαι για τις “γνώσεις των αρχαίων Ελλήνων”, ή για “τους Εβραίους”, ΕΣΥ οφείλεις και να προσκομήσεις τα τεκμήρια,και όχι ΕΓΩ να αναζητήσω τεκμήρια υπέρ των ΔΙΚΩΝ ΣΟΥ ισχυρισμών, όπως απαιτείς!

  Η απαξιωτική δήλωσή σου: “Δεν μπορώ να εξηγώ πόσο κάνει 1+1” δεν αποδεικνύει παρά το γεγονός ότι δεν έχεις να πεις τίποτα καλύτερο (ή τίποτα, γενικά). Η θρασύτατη απαξίωση είναι χαρακτηριστική εκείνων που θέλουν να πείσουν (τους άλλους ή τους εαυτούς των;) ότι “κάτι γνωρίζουν” ή “κάτι αξίζουν” χωρίς να έχουν τίποτα στη διάθεσή τους να παρουσιάσουν. Θυμάμαι κάποιον, π.χ., που έλαβε μέρος σε διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, και, μη έχοντας ΙΔΕΑ πάνω στα θέματα που δόθηκαν, έγραψε: “Αυτά είναι θέματα για χασάπηδες! Εγώ είμαι Μαθηματικός!”

  ΠΟΥ και ΠΟΤΕ είπα κάτι, ο,τιδήποτε, περί “Ελληνολατρών” ή “Λιακοπουλικών”; Βέβαια…”όποιος έχει τη μυίγα μυιγιάζεται!”

 28. Δεν το έγραψες,το υπονόησες όμως καθαρά λέγοντας: “Μάλλον οι “ελληνολάτρες” μας δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Όχι οι Αρχαίοι!” απαξιώνοντας πρώτος την συζήτηση μας. Καλή σου χρονιά λοιπόν..

 29. Ξέρεις και να διαβάζεις τη σκέψη μου ώστε να προσδιορίζεις τι “υπονοώ”;

  Άμα διαβάσει κανείς αυτά που γράφεις (όχι μόνο εσύ, και κάομποσοι άλλοι) βλέπει μόνο ένα ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΥ. ΟΛΑ όσα γράφεις είναι ΑΠΑΞΙΩΣΗ της συζήτησης: Ακόμα περιμένω, π.χ., εκείνες τις συγκεκριμμένες παραπομπές ενώ εσύ εξαπέλυσες κάθε παραμύθι της Χαλιμάς για “εβραϊκή καταγωγή” του Νεύτωνα κι οτυ Γαλιλαίου, ότι ο Αϊνστάιν “έκλεψε τη Θεωρία της Σχετικότητας από τον Καραθεοδωρή”, ότι ο Νεύτων “έκλεψε τη Θεωρία της Βαρύτητας αππο τους Αρχαίους”…ΟΛΑ ΑΤΕΚΜΗΡΙΩΤΑ, ΟΛΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ, ΟΛΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ!
  Και μετά τολμάς να λες πως “εγώ απαξίωσα τη συζήτηση”…

 30. Δεν χρειάζεται να διαβάσει κανείς την σκέψη του άλλου για να καταλάβει τι υπονοεί γιατί υπονοώ σημαίνει κάνω υπαινιγμό και αλίμονο αν κάθε φορά που κάποιος μιλούσε με υπαινιγμούς,εμείς του απαντούσαμε αντί για επιχείρημα,με την δικαιολογία πως διάβασε την σκέψη μας..χα,χα Για τα υπόλοιπα απαξιώ όπως είπες..αλήθεια,το obelix απο που βγαίνει? Απο το abessalom?

 31. Ok, ο καθένας που μας διαβάζει έβγαλε τα συμπεράσματά του…

Top

Show Buttons
Hide Buttons