Είναι ο V774104 πλανήτης του ηλιακού συστήματος;

by Nikos Kaimakamis • On 16-11-2015 • AT 11:51 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

ort cloud

Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει τον V774104, ο οποίος εκτιμάται ότι είναι ένας ακόμα πλανήτης που ανήκει στο ηλιακό μας σύστημα. 

Μέχρι σήμερα, ο Πλούτωνας θεωρούνταν ο τελευταίος πλανήτης στο ηλιακό μας σύστημα, παρόλο που… είχε πέσει κατηγορία και είχε υποβαθμιστεί σε υποδεέστερο ουράνιο σώμα. Παρόλα αυτά, στις 10 Νοεμβρίου ανακαλύφθηκε ένα ακόμα ουράνιο σώμα, το V774104, το οποίο εκτιμάται ότι είναι κανονικός πλανήτης και η θέση του το καθιστά ένα αναπόσπαστο κομμάτι του ηλιακού μας συστήματος. Οι επιστήμονες τοποθετούν το V774104 σε απόσταση 103 αστρονομικών μονάδων ή AU, μία μονάδα η οποία αναφέρεται στην απόσταση από τον Ήλιο.

Ο νέος υποψήφιος πλανήτης εμφανίζεται μικρότερος σε διάμετρο από τον Πλούτωνα, αλλά μπορεί να ενταχθεί σε αυτή την κατηγορία, ενώ δεν έχει αποφασιστεί ακόμα εάν θα τοποθετηθεί στο νέφος του Ορτ, ή εάν η θέση του είναι αρκετή προκειμένου να ονομαστεί ως ένας ακόμα πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο V774104 δεν είναι το μόνο ενδιαφέρον ουράνιο σώμα που ανακάλυψαν οι αστρονόμοι, καθώς περίπου 12 άλλα σώματα στο αχανές σύμπαν μπορούν να θεωρηθούν ως πλανήτες. Δεν αποκλείεται κάποιοι από αυτούς να παραμείνουν στο νέφος του Ορτ, ενώ κάποιοι άλλοι δεν αποκλείεται να φύγουν από αυτό ως αποτέλεσμα βαρυτικών έλξεων και απωθήσεων από άλλα ουράνια σώματα κοντά τους.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons