Οικονομία στον Πύργο του Eiffel

by Stefanos Kofopoulos • On 01-09-2008 • AT 11:00 am • 4 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

eiffel tower at night

Για να δείξουν πόσο πολύ ενδιαφέρονται για το περιβάλλον οι Γάλλοι αποφάσισαν να μειώσουν στο μισό το χρονικό διάστημα που ο πύργος του Eiffel φωτίζεται προς τέρψη των τουριστών. Σύμφωνα με την εταιρεία που διαχειρίζεται τον πύργο εκτός από τα φυλλάδια από ανακυκλώσιμο χαρτί και το ηλεκτρικό από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η περικοπή λειτουργίας των 20.000 λαμπτήρων από 400 σε 200 ώρες τον χρόνο δεν θα μειώσει σημαντικά τον λογαριασμό του ηλεκτρικού αλλά θα προσθέσει στην επικοινωνία και το γόητρο της πόλης του φωτός που προσπαθεί να γίνει φιλικότερη προς το περιβάλλον. Λίγο ο πύργος του Άϊφελ, λίγο οι νέοι λαμπτήρες στα 125 σημεία / μνημεία της πόλης έχουν μειώσει την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος στα 218 kilowatts από 927 kilowatts προηγουμένως, χαρίζοντας χαμόγελα στην δημοτική αρχή που πληρώνει περίπου 4 φορές λιγότερα χρήματα.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πάντως και στις Βρυξέλλες στην Grand Place τον φωτισμό της κεντρικής τους πλατείας τον έκλειναν σχετικά νωρίς, απο τις 2.30 αν θυμάμαι τα ξημερώματα! Μου είχε κάνει τότε εντύπωση, είχα ρωτήσει και μου είπαν αυτό ακριβώς…για οικονομία ρεύματος.

  2. george ant., εδώ στην Ελλάδα δεν αλλάζουν την ρύθμιση όταν έχουμε καλοκαίρι και τα φώτα στους δρόμους ανάβουν από τις 7 το απόγευμα όταν έχουμε περιοχές και κομμάτια της Εθνικής Οδού που δεν έχουν καν φώτα. Είναι τραγική η κατάσταση πχ στην Αθηνών Κορίνθου που τυχαίνει να χρησιμοποιώ αρκετά τώρα τελευταία.

  3. Eγώ την χρησιμοποιώ χρόνια τώρα την εθνική Αθηνών – Κορίνθου, δε θυμάμαι αν είναι το προηγούμενο καλοκαίρι η ακόμα πιο παλιά, αλλά μια περίοδο ήταν ΟΛΟ το καλοκαίρι ανοιχτα απο νωρίς το απόγευμα…και λες, μα δεν υπάρχει ούτε ένας που να δουλεύει εκεί? τροχαία…εργαζόμενοι στην Κακιά Σκάλα, κάποιος τελοσπάντων που να πεί…απλά ανάψτε τα φώτα 3 ώρες μετά!

    Και να σκεφτείς πως και στις Βρυξέλλες και στο Παρίσι και θεωρώ σε πολλά άλλα σημεία στον κόσμο που ακολουθούν αυτή την τακτική, είναι πόλεις με τον τριπλάσιο τουρισμό απο εμάς εδώ…για να πείς οτι ρε παιδί μου το κάνεις για τουριστικούς λόγους

    Η Ακρόπολη καίει όλο το βράδυ?

    Λίγα χρόνια πριν, φώτισαν την Ακροκόρινθο…αλλά εκεί ευτυχώς υπάρχει κάποιος που κατεβάζει διακόπτη απο κάποια ώρα και μετά σε όλοκληρο το βουνό που φωτίζεται πια!

  4. george ant., αν αλλάξουμε μόνο τα φώτα στους δρόμους και αλλαγές στα φανάρια όπου μπορούν να μπουν LEDs όχι μόνο οικονομία θα κάνουν αλλά υπάρχει πιθανότητα να σωθούν και ζωές. Άσε για το περιβάλλον και τι προσφέρεται εκεί με λιγότερη κατανάλωση ηλεκτρικού άρα και άνθρακα. Άσε και τα χαμηλότερα έξοδα για το δημόσιο!

Top

Show Buttons
Hide Buttons