Ειδικό γάντι που δίνει αίσθηση αφής στο VR

by Nikos Kaimakamis • On 29-06-2017 • AT 9:50 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Ένα ειδικό γάντι που δίνει αίσθηση αφής και απτική ανταπόκριση στο VR αναπτύσσεται από τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο. 

Ο σκοπός των ερευνητών είναι να χρησιμοποιήσουν έναν αισθητήρα Leap Motion, ώστε εκείνος που φορά το ειδικό γάντι να μπορεί να αποκτά πληροφορίες αφής από το περιβάλλον VR. Η πρωτότυπη συσκευή που έχουν αναπτύξει φοριέται σαν γάντι προκειμένου να μπορεί να κινείται άνετα ο χρήστης στο Virtual περιβάλλον.

Οι ερευνητές πειραματίζονται με το παίξιμο ενός εικονικού πιάνου, με όμοιο τρόπο με εκείνον που θα γινόταν και στον πραγματικό κόσμο. Στις ίνες του ειδικού γαντιού υπάρχουν σωλήνες latex που μπορούν να φουσκώνουν ανάλογα με την απτική αντίσταση που πρέπει να δοθεί σε κάθε δάχτυλο εκείνου που το φορά.

Όσο περισσότερο φουσκώνει ο κάθε σωλήνας, τόσο μεγαλύτερη είναι και η αίσθηση της αντίστασης που δημιουργείται στο χέρι του χρήστη. Σε αυτή τη φάση, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο εξελίσσουν ένα πρωτότυπο γάντι, το οποίο δεν αποκλείεται στο μέλλον να δώσει τη λύση σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η εικονική πραγματικότητα, το οποίο δεν είναι άλλο από την πρόκληση απτικών ερεθισμάτων σε όσους κινούνται μέσα σε ένα εικονικό περιβάλλον.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons