Ειδική μονάδα Τεχνητής Νοημοσύνης στο Samsung Galaxy S10

by Nikos Kaimakamis • On 08-10-2018 • AT 12:18 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Από την κούρσα επικράτησης στο πεδίο της Τεχνητής Νοημοσύνης δεν θα μπορούσε να λείπει και το επερχόμενο Samsung Galaxy S10.

H επερχόμενη ναυαρχίδα της Samsung, το Galaxy S10, αναμένεται να έχει το δικό της Neural Processing Unit, ή αλλιώς NPU, μία ειδική μονάδα επεξεργασίας, η οποία και θα αναλαμβάνει τις λειτουργίες Τεχνητής Νοημοσύνης που θα μπορεί να εκτελεί το νέο high-end smartphone. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζονται διάφορες πηγές, οι οποίες κάνουν λόγο για χρήση της NPU δεύτερης γενιάς της Samsung στο επερχόμενο μοντέλο.

Το Samsung Galaxy S10 αναμένεται να είναι εξοπλισμένο με τον επεξεργαστή Samsung Exynos 9820 στις περισσότερες αγορές, ενώ ακόμα και στις αγορές που θα εξοπλίζεται με έναν επεξεργαστή της َQualcomm θεωρείται δεδομένο ότι εκεί θα υπάρχει ένα chip για τις εργασίες που εμπλέκουν την Τεχνητή Νοημοσύνη. Το GSM Arena αναφέρει ότι ο επεξεργαστής αυτός θα είναι ο Snapdragon 8150.

H Τεχνητή Νοημοσύνη είναι ένα πεδίο ανταγωνισμού μεταξύ των κατασκευαστών smartphones, οι οποίοι θέλουν να εξοπλίσουν τα προϊόντα τους με το κατάλληλο hardware προκειμένου να μπορούν να εκτελούν υπολογιστικές πράξεις στη μικρότερη δυνατή μονάδα χρόνου. Ήδη η Apple με τον A12 Bionic και η Huawei με τον Kirin 980 έχουν παρουσιάσει τις προτάσεις τους, επομένως η Samsung δεν θα μπορούσε να μην απαντήσει στις προκλήσεις της αγοράς με το επερχόμενο Galaxy S10.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons