Εγκατάσταση εναλλακτικών OS στα Sony smartphones

by Nikos Kaimakamis • On 05-05-2015 • AT 4:46 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

cyanogen mod

Μέχρι σήμερα είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε το Android ως το λειτουργικό σύστημα των Sony smartphones, κατάσταση η οποία ενδέχεται να αλλάξει στο μέλλον.

Σε ένα Sony smartphone μπορούσε κανείς να εγκαταστήσει το CyanogenMod και άλλα ανεπίσημα λειτουργικά συστήματα, αλλά κάτι τέτοιο δεν ήταν πάντοτε εύκολη υπόθεση και πολλές φορές απαιτούσε ειδικές γνώσεις από τη μεριά εκείνου που θα ήταν διατεθειμένος να το προσπαθήσει.

Η Sony αποφάσισε να αλλάξει την πολιτική της στον συγκεκριμένο τομέα και έτσι, χωρίς να δημιουργήσει πολύ θόρυβο γύρω από το εν λόγω ζήτημα, έδωσε bootloaders που αναλαμβάνουν να εκκινούν το σύστημα μέσα από άλλο χώρο, πέρα από τον προκαθορισμένο για το Android.

Αυτό σημαίνει ότι θα μπορεί κανείς να εγκαταστήσει το Ubuntu Touch, ή ακόμα και το Mozilla Firefox OS στο Sony smartphone του και να το λειτουργήσει με αυτό. Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τα όσα μας μεταφέρει το Engadget, οι μόνες συσκευές που υποστηρίζουν τα bootloaders αυτά είναι παλαιότερα μοντέλα, όπως το Xperia E3, M2, T2 Ultra και Τ3, ενώ το Sony Xperia Z3 δεν είναι στη λίστα.

Δεν αποκλείεται να προστεθούν και άλλα μοντέλα στη λίστα αργότερα, αλλά μέχρι στιγμής είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς ανταποκρίνονται τα προαναφερθέντα μοντέλα στο εναλλακτικό λειτουργικό σύστημα.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons