Έφτασε στο 10% του Android το Lollipop

by Nikos Kaimakamis • On 06-05-2015 • AT 10:22 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Android-5-0-Lollipop

Χρειάστηκε να περάσουν συνολικά έξι μήνες από την πρώτη παρουσίασή του, προκειμένου να καταφέρει το Android 5.0 Lollipop να φτάσει στο 10% του συνόλου των Android συσκευών.

Για την ακρίβεια, το Android 5.0 Lollipop, μπορεί να το βρει κανείς εγκατεστημένο στο 9,7% του ενός δισεκατομμυρίου και παραπάνω Android συσκευών που κυκλοφορούν σε όλο τον κόσμο, με το ποσοστό του να σημειώνει άνοδο της τάξης του 4,7% σε σχέση με τον περασμένο Απρίλιο. Από αυτές τις συσκευές, το 9% είναι μοντέλα που έρχονται με το Android 5.0, ενώ το 0,7% ανήκει σε εκείνα τα smartphones που έχουν εγκατεστημένο το Android 5.1 Lollipop update.

Για συγκριτικούς λόγους, αρκεί να αναφέρουμε ότι το Android KitKat βρίσκεται εγκατεστημένο στο 39,8% του συνόλου των συσκευών με το λειτουργικό σύστημα της Google, ενώ το Jelly Bean διατηρεί ένα ποσοστό 39,2% στο σύνολο των Androids.

Η άνοδος του Lollipop εξηγείται και αριθμητικά, καθώς τόσο το KitKat, όσο και το Jelly Bean είδαν τα ποσοστά χρήσης τους να μειώνονται, καθώς παρουσιάζονται νέα μοντέλα που έχουν προεγκατεστημένο το νέο λειτουργικό σύστημα, ενώ ταυτόχρονα προχωρά σταδιακά η αναβάθμιση στο Lollipop σε παλαιότερες συσκευές.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι, όπως ορθά αναφέρει το ZDNet, τα νούμερα αυτά έρχονται από μετρήσεις που γίνονται σε όσες συσκευές έχουν εγκατεστημένο το Google Play και δεν λαμβάνουν υπόψη τους την κατάσταση του Android στην Κίνα.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons