Πρόστιμα σε Cosmote, Vodafone και Wind από την ΕΕΤΤ

by Stefanos Kofopoulos • On 08-11-2010 • AT 11:54 am • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Πρόστιμα σε Cosmote, Vodafone και Wind από την ΕΕΤΤ

Επιτέλους κάποιος ασχολείται με το θέμα αν και αμφιβάλλω για την σταθερότητα της απόφασης. Η ΕΕΤΤ αποφάσισε να επιβάλει πρόστιμο 5 εκατομμυρίων ευρώ σε Cosmote, Vodafone και Wind γιατί οι εταιρείες δεν ενημέρωσαν σωστά τους καταναλωτές όταν αποφάσισαν αυθαίρετα να αλλάξουν τον ελάχιστο χρόνο χρέωσης από 30 σε 45 δευτερόλεπτα.

Η αλλαγή ισχύει σε όλα τα συμβόλαια και πρακτικά σημαίνει ότι με το καλημέρα η ελάχιστη χρέωση είναι 45 δευτερόλεπτα ό,τι και αν γίνει. Αν δηλαδή έχετε 2 ώρες δωρεάν χρόνου ομιλίας οι κλήσεις θα μπορούσαν να είναι 240 των 30 δευτερολέπτων. Με την αλλαγή στην ελάχιστη χρέωση των 45 δευτερολέπτων ο ίδιο χρόνος αντιστοιχεί σε 160 κλήσεις των 45 δευτερολέπτων. Η διαφορά είναι τεράστια.

Η Cosmote και Vodafone καλούνται να πληρώσουν από 2 εκατομμύρια ευρώ ενώ η Wind το ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Στο άρθρο της Καθημερινής, η Wind φαίνεται να έχει απαντήσει με δελτίο τύπου όπου μεταξύ των άλλων αναφέρεται ότι “ότι παλαιότερη ανάλογη απόφαση προστίμου αναφορικά με τις χρεώσεις των SMS, αναιρέθηκε στο σύνολό της από το Διοικητικό Εφετείο”. Αναρωτιέμαι πότε οι εταιρείες έστειλαν δελτίο τύπου για να ενημερώσουν τα blogs και τα άλλα μέσα για την αλλαγή του ελάχιστου χρόνου χρέωσης από 30 σε 45 δευτερόλεπτα.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Για τη wind που είναι φτερό στον άνεμο, το 1 εκατομμύριο την καίει και τρέχει να μαζέψει τα αμάζευτα. Όταν τα κάνουν είναι καλά! Κι εμείς πληρώωωωωωνουμε!

Top

Show Buttons
Hide Buttons