ΕΕ: Επιβολή προστίμων σε εταιρείες κατασκευής microchips

by George Polyzos • On 25-06-2014 • AT 11:46 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

semiconductor

 

Οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρόκειται, εντός των επόμενων εβδομάδων, να επιβάλλουν πρόστιμα στις εταιρείες Philips, Samsung Electronics και Infineon Technologies.

Σύμφωνα με το Reuters η επιβολή προστίμου θα είναι αποτέλεσμα της ρύθμισης τιμών, την οποία είχαν επιβάλλει οι παραπάνω εταιρείες, στα microchips που κατασκευάζουν και που χρησιμοποιούνται σε κάρτες SIM, σε διαβατήρια, σε κάρτες αναλήψεων, σε τηλεοράσεις και σε προηγμένες ταυτότητες.

Η υπόθεση ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2008, όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πραγματοποίησε ελέγχους από τους οποίους προέκυψε ότι οι τρεις εταιρείες είχαν προχωρήσει στη δημιουργία καρτέλ.

Εάν το δημοσίευμα επιβεβαιωθεί και το πρόστιμο επιβληθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ενδέχεται να φτάσει έως και το 10% του συνολικού τζίρου των εν λόγω εταιρειών. Ενδεικτικά, η Philips για το 2013 εμφάνισε έσοδα ύψους 23,3 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι τρεις εταιρείες αρχικά θέλησαν να προχωρήσουν σε συμβιβασμό, ο οποίος ενδεχομένως να ήταν και μία έμμεση παραδοχή ενοχής. Σε μια τέτοια περίπτωση θα είχαν μία έκπτωση στο πρόστιμο της τάξης του 10%, ωστόσο οι σχετικές διαπραγματεύσεις δεν καρποφόρησαν.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons