Η Ευρώπη λέει ναι στην Airbus και στο κινητό εν πτήση

by Stefanos Kofopoulos • On 20-06-2007 • AT 3:04 pm • 4 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

airbus mobile devices

Έγκριση από την European Aviation Safety Agency (EASA) πήρε η Airbus για να ξεκινήσει τις δοκιμές χρήσης κινητών τηλεφώνων κατά την διάρκεια της πτήσης πάνω από την Ευρώπη. Η εταιρεία έχει αναπτύξει το σύστημα OnAir που με απλά λόγια δίνει την δυνατότητα στους επιβάτες να χρησιμοποιούν την αγαπημένη τους GSM συσκευή χιλιόμετρα πάνω από το έδαφος. Η αποστολή και λήψη SMS / email θα είναι σύντομα εφικτή ενώ οι τηλεφωνικές κλήσεις θα απενεργοποιούνται αν το πλήρωμα κρίνει απαραίτητη την χρήση της “voice-off” επιλογής. Ναι, και καλά!

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Από τη μια έχει το πλεονέκτημα κάποιος επιβάτης να είναι In touch με τα αγαπημένα του πρόσωπα ή με τις εργασιακές του ανάγκες. Από την άλλη όμως προβλέπω να γίνεται της χορωδίας στο αεροπλάνο μιας και τα τηλέφωνα δεν θα σταματάνε να χτυπάνε…Όπως και κάτω στο έδαφος…

  2. Δεν είναι μόνο ο θόρυβος από τα ringtone των κινητών, είναι και η ηχορύπανση από τις ομιλίες. Δε θα ήθελα να φανταστώ τον εαυτό μου σε μία μεσαία θέση αεροπλάνου, όπου και οι δύο συνεπιβάτες μου να μιλούν στο κινητό. Αυτό είναι ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗ.

    Εγώ προσωπικά δεν είμαι κάτοχος κινητού από το 2000 (εδώ και 7 χρόνια) και είναι επιλογή που έκανα μετά από 6ετή χρήση του. Από την άλλη είμαι καπνιστής. Σε κάθε ταξίδι με αεροπλάνο απαγορεύεται το κάπνισμα και το δέχομαι, γιατί μπορώ ν’αντέξω 3-4 ώρες χωρίς τσιγάρο. Ετσι μπορεί ν’αντέξει 3-4 ώρες και ο κάτοχος κινητού, να το έχει κλειστό.

    Θα μπορούσα να το δεχτώ, μόνο αν υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις στο αεροπλάνο για τους κατόχουν κινητών (πως παλιά ρώταγαν καπνίζοντες – μη καπνίζοντες?) και να υπάρχει υποχρέωση οι κάτοχοί τους να το έχουν στο αθόρυβο και να ΝΑ ΜΗΝ ΦΩΝΑΖΟΥΝ, αλλά να μιλούν χαμηλόφωνα . Και τέλος σε μεγάλες πτήσεις (π.χ. υπεραντλαντικές), τις ώρες ύπνου ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ, ότι οι συσκευές θα είναι απενεργοποιημένες.

    Πάντως εγώ προσωπικά ήδη ετοιμάζω σχετικό email, με αποδέκτες τόσο την EASA όσο και την Airbus.

  3. @Roi…: Ναι ακριβώς αυτό, θα γίνεται τις χορωδίας και εκεί θα έχει πλάκα να δούμε τι θα αποφασίζει να κάνει το cabin crew.. να επιτρέψει ή όχι της κλήσεις;

  4. Είναι σίγουρα μια καλή αρχή…

Top

Show Buttons
Hide Buttons