Ο καιρός είναι τρελός, ανώμαλος εντελώς και κρύος

by Stefanos Kofopoulos • On 25-02-2008 • AT 4:26 pm • 4 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

hadcrut jan08 520

Ακόμα και αν δεν θέλω να το πιστέψω πρέπει γιατί οι πηγές που αναφέρουν ότι η θερμοκρασία του πλανήτη για τον μήνα Ιανουάριο έχει μειωθεί σημαντικά σε σύγκριση με τους τελευταίους 12 μήνες. Τα ινστιτούτα HadCRUT, RSS, UAH και GISS καταγράφουν μείωση στην θερμοκρασία κατά Μ.Ο – 0.6405°C που αν και φαίνεται λίγο, σε παγκόσμια κλίμακα είναι σημαντικό νούμερο. Πως γίνεται η παγκόσμια θερμοκρασία να μειώνεται ενώ κάνουμε λόγο για το φαινόμενο του θερμοκηπίου και global warming είναι κάτι που μπορώ να εξηγήσω βάζοντας την φαντασία μου να τρέξει 100άρι αφού πρώτα φάω κεμπάμ. Ναι, ο καιρός είναι τελείως τρελός, ανώμαλος και κρύος ή απλά δεν έχουμε κατανοήσει ακόμα το pattern και τις λεπτομέρεις που εξηγούν το φαινόμενο.

Update: Ο Tryfon με διόρθωσε. Κατάλαβα λάθος αυτό που διάβασα. Ήταν περί Ιανουαρίου το άρθρο σε σύγκριση με τους προηγούμενους 12 μήνες. Thanks man

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Είναι πολλά και μεγάλα τα παιχνίδια που παίζονται πίσω από τη φάση global warming. Αν και ίσως υπερβολικό καλό σχετικό reference είναι το βιβλίο του Chrichton, State of Fear.

  2. global warming ?
    Είναι πολλά τα λεφτά Άρη!

  3. Ο τίτλος του ποστ, καθώς και το περιεχόμενό του, είναι αν μη τι άλλο παραπλανητικός. Το ότι παρατηρείται μείωση στο Μ.Ο. της θερμοκρασίας για τον μήνα Ιανουάριο δεν σημαίνει ότι παρατηρείται μείωση του Μ.Ο. όλου του χρόνου. Βασικά το αντίθετο συμβαίνει, όπως καταμαρτυρούν άπειρες πηγές, τις οποίες δεν βλέπω λόγο να αναφέρω, μπορείται να τις βρείτε εύκολα με μια ματιά στη wikipedia.
    Αυτό που συμβαίνει είναι αυτό που πολλοί επιστήμονες είχαν προβλέψει. Το κλιματικό σύστημα, ως μη γραμμικό σύστημα, έχει απρόβλεπτες και ακραίες συμπεριφορές στις εξόδους του για μικρές αλλαγές στις εισόδους του. Με απλά λόγια αυτό σημαίνει ότι τα φαινόμενα που παρατηρούνται θα είναι πιο ακραία, οι χειμώνες πιο κρύοι και τα καλοκαίρια πιο ζεστά και τα φυσικά φαινόμενα πολύ πιο έντονα. Η γενική τάση πάντως, αναμφισβήτητα και το τονίζω αυτό, είναι η υπερθέρμανση. Δείτε το “An Inconvenient Truth” του βραβευμένου με Νόμπελ Αλ Γκορ και διαβάστε το άρθρο για το φαινόμενο του Global Warming στη wikipedia.

  4. @Tryfon: Έχεις δίκιο, το κατάλαβα λάθος. Thanks!

Top

Show Buttons
Hide Buttons