Δύσκολα στην επισκευή και την αναβάθμιση τα νέα MacBook Pro

by Nikos Kaimakamis • On 03-11-2016 • AT 12:27 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

ifixit-macbook-pro-2016

Σύμφωνα με τον έλεγχο teardown του iFixit, τα νέα MacBook Pro του 2016 δεν είναι και τόσο φιλικά στην επισκευή και την προσπάθεια αναβάθμισης του hardware.

To iFixit έκανε το καθιερωμένο teardown στο MacBook Pro νέας γενιάς χωρίς το Touch Bar. Το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι τα στοιχεία του hardware στο εσωτερικό δεν είναι και τόσο εύκολα προσβάσιμα, ενώ δεν μπορεί να αντικατασταθούν και τόσο εύκολα σε περίπτωση που αυτό απαιτείται. Στο σχετικό δείκτη επισκευασιμότητας του iFixit το MacBook Pro παίρνει 2 στα 10, γεγονός που δείχνει ότι απαιτείται αρκετή δουλειά από την πλευρά των τεχνικών που θα αναλάβουν την ενδεχόμενη επισκευή του.

Τόσο ο SSD όσο και οι μπαταρίες είναι πολύ δύσκολες στην αντικατάσταση σε περίπτωση που χρειαστεί, αφού ο πρώτος είναι custom made για το MacBook Pro, ενώ οι μπαταρίες φαίνεται ότι είναι πολύ γερά κολλημένες στο πλαίσιο και δεν μπορεί να τις αφαιρέσει κανείς με ευκολία. Το χαμηλό σκορ που παίρνει το MacBook Pro στις διαδικασίες του iFixit δεν είναι κάποια έκπληξη, αφού αυτό συμβαίνει και σε άλλες περιπτώσεις μοντέλων της Apple.

Στα θετικά στοιχεία που προέκυψαν από το iFixit teardown για το MacBook Pro συγκαταλέγεται η ευκολία με την οποία μπορεί να αντικατασταθεί το trackpad με την αφαίρεση απλώς και μόνο του πίσω μέρους του υπολογιστή.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons