Δύο νέες αποστολές της NASA για εξερεύνηση αστεροειδών

by Nikos Kaimakamis • On 09-01-2017 • AT 10:30 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Οι αστεροειδείς είναι ένας από τους στόχους της NASA, η οποία παρουσίασε δύο νέες αποστολές με σχετικά χαμηλό κόστος. 

Στο πλαίσιο του Discovery Project της NASA, ανακοινώθηκαν οι αποστολές Lucy και Psyche, οι οποίες αποτελούν στοχευμένες αποστολές σε σώματα του Ηλιακού μας συστήματος. Η αποστολή Lucy έχει ως στόχο της την εξερεύνηση των αστεροειδών Trojan των οποίων οι τροχιές συναντούν το Δία, ενώ η αποστολή Psyche, θα ταξιδέψει μέχρι τη ζώνη των αστεροειδών για να ερευνήσει τον 16 Psyche, έναν αστεροειδή που αποτελείται κυρίως από μέταλλα.

Η αποστολή Lucy θα εκτοξευθεί τον Οκτώβριο του 2021 και αναμένεται να συναντήσει τον πρώτο αστεροειδή του ταξιδιού της, μεταξύ του Άρη και του Δία, το 2025. Σύμφωνα με το Space.com, θα ακολουθήσουν άλλοι έξι αστεροειδείς από το 2027 έως και το 2033. Οι αστεροειδείς αυτοί θεωρείται ότι έχουν δομικά συστατικά της ζωής πάνω τους και η NASA θέλει να τα εξερευνήσει από κοντά.

Η αποστολή Psyche θα εξερευνήσει ένα από τα πιο αρχαία διαστημικά σώματα του Ηλιακού μας συστήματος, με διάμετρο 210 χιλιομέτρων. Ο μεταλλικός αυτός αστεροειδής θεωρείται ότι ήταν ο πυρήνας ενός αρχαίου πλανήτη, με το μέγεθος περίπου του Άρη. Μια σειρά από βίαιες συγκρούσεις είχαν ως αποτέλεσμα να μείνει να περιπλανιέται στο σύμπαν μόνο ο μεταλλικός πυρήνας του…

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons