Δυο δισεκατομμύρια συσκευές, παγκοσμίως, τρέχουν λειτουργικό Android

by George Polyzos • On 19-05-2017 • AT 12:40 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Το Android έφτασε ένα νέο ορόσημο ξεπερνώντας τις δύο δισεκατομμύρια ενεργοποιημένες συσκευές, σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Sundar Pichai κατά τη διάρκεια του Google I/O.

Ο διευθύνοντας σύμβουλος της Google έδωσε κατά την εναρκτήρια ομιλία του συνεδρίου μια σειρά πρόσθετων στατιστικών στοιχείων σχετικά με τις εφαρμογές της εταιρείας. Έτσι, το YouTube έφτασε το ένα δισεκατομμύριο χρήστες οι οποίοι παρακολουθούν ένα δισεκατομμύριο ώρες περιεχομένου κάθε μέρα, οι χρήστες του Google Maps δέχονται οδηγίες πλοήγησης για ένα δισεκατομμύριο χιλιόμετρα κάθε μέρα, ενώ οι πάνω από 800 εκατομμύρια χρήστες του Google Drive «ανεβάζουν» τρία δισεκατομμύρια αρχεία στο cloud κάθε ημέρα.

Η υπηρεσία Google Photos έχει πλέον 500 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες σε μηνιαία βάση οι οποίοι ανεβάζουν καθημερινά 1,2 δισεκατομμύρια φωτογραφίες.

Επιπλέον, οι κάτοχοι Android smartphones, tablets και άλλων συμβατών συσκευών έχουν κατεβάσει και εγκαταστήσει 82 δισεκατομμύρια εφαρμογές κατά τη διάρκεια του 2016, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του τμήματος Android Engineering της Google, Dave Burke. Συγκριτικά, το 2015 τα downloads και οι εγκαταστάσεις εφαρμογών από το Google Play είχαν φτάσει τις 65 δισεκατομμύρια εφαρμογές ενώ η πρόβλεψη για το 2017 είναι ότι θα ξεπεράσουν τις 100 δισεκατομμύρια.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons