Δωρεάν περιαγωγή για 90 ημέρες τον χρόνο, προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

by George Polyzos • On 08-09-2016 • AT 1:11 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile Newsroom

Mobile_lifestyle_65

Η Επιτροπή προτείνει οι πελάτες να είναι σε θέση να χρησιμοποιούν το κινητό τους εντός της Ε.Ε. χωρίς να επιβαρύνονται με τέλη περιαγωγής, αλλά σε εγχώριες τιμές για ένα σύνολο τουλάχιστον 90 ημερών ανά έτος.

Από τη ρύθμιση εξαιρούνται οι διασυνοριακοί εργαζόμενοι. Με τον τρόπο αυτό, ουσιαστικά η Επιτροπή περιορίζει την πλήρως δωρεάν περιαγωγή σε 90 μόλις μέρες ανά έτος και ανά καταναλωτή, ενώ πέραν αυτών θα χρεώνεται εκ νέου τέλος roaming.

Το Σχέδιο που παρουσιάστηκε χθες επιχειρεί, μεταξύ άλλων, να οριοθετήσει την «πολιτική ορθής χρήσης» της περιαγωγής, καθώς και το τι μπορούν οι εταιρείες να θεωρούν ως «καταχρηστικές χρήσεις». Ως παραδείγματα καταχρηστικής χρήσης αναφέρεται, για παράδειγμα, μία πρακτική κατά την οποία ο πελάτης αγοράζει μια κάρτα SIM σε άλλη χώρα της Ε.Ε., όπου οι εγχώριες τιμές είναι χαμηλότερες, για να την χρησιμοποιήσει στην χώρα του ή όταν ο πελάτης μένει μόνιμα στο εξωτερικό με μια εγχώρια συνδρομή στη χώρα του.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο Σχέδιο της Εκτελεστικής Πράξης, οι καταναλωτές που έχουν πακέτα υπηρεσιών με μεγάλο όγκο δεδομένων, θα πρέπει να μπορούν να καταναλώνουν σε εγχώριες τιμές, χωρίς δηλαδή επιπλέον κόστος περιαγωγής, τουλάχιστον το μέσο όγκο που καταναλώνουν.

Πέρα από την πολιτική ορθής χρήσης, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ενδέχεται να επιβάλλουν επιπλέον χρέωση που δεν υπερβαίνει τα αντίστοιχα ανώτατα όρια περιαγωγής σε επίπεδο χονδρικής. Ωστόσο, τέτοιες καταστάσεις θα ήταν πολύ περιορισμένες, λόγω της προτεινόμενης πολιτικής ορθής χρήσης.

Το Σχέδιο Εκτελεστικής Πράξης (Draft Implementing Regulation), που παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα συζητηθεί με τα κράτη – μέλη, ύστερα από διαβουλεύσεις με το Φορέα των Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών Αρχών των Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών (BEREC). Στη συνέχεια, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μπορεί να εκδώσει την πράξη εφαρμογής μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου τρέχοντος έτους.

Πηγή: ΣΕΠΕ

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons