Ντουμπάι, η πόλη της τεχνολογίας σε ένα απίστευτο βίντεο

by Stefanos Kofopoulos • On 16-05-2013 • AT 12:24 pm • 6 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Ντουμπάϊ, η πόλη της τεχνολογίας σε ένα βίντεο

Το Ντουμπάι είναι γνωστό για τα πολλά λεφτά και την απίστευτη τεχνολογία που ενσωματώνει κάθε εκατοστό γης που έχει χτιστεί ή αξιοποιηθεί με κάποιο τρόπο. Η πόλη αποτελεί ένα σύγχρονο τεχνολογικό θαύμα και αυτό φαίνεται σε κάθε πλάνο του βίντεο..

Ό,τι θα δείτε στην συνέχεια είναι 100% παράνομο για τον κύριο πίσω από την κάμερα, που σκαρφάλωσε χωρίς άδεια σε ουρανοξύστες για να βρεθεί στην κορυφή και να βγάλει τα πλάνα. Εντυπωσιακό αποτέλεσμα της πόλης του Ντουμπάι από ψηλά κατά την διάρκεια της μέρα και της νύχτας. Η τεχνολογία στα καλύτερα της, από την κατασκευή κτιρίων μέχρι μικρών “θαλασσών” και φυσικά των τεράστιων εμπορικών κέντρων (mall) του Dubai που μοιάζουν περισσότερο σαν ξεχωριστοί κόσμοι παρά κτίρια στην έρημο. Χρειάζονται πολλοί μηχανικοί, προσπάθεια, CAD προγράμματα και εμπειρία για να χτίσεις και αν δημιουργήσεις μια πόλη θαύμα που λειτουργεί άψογα εξαιτίας της τεχνολογίας και οι τουρίστες απλά θαυμάζουν σαν κάτι αναμενόμενο και φυσικό.

Όταν πέφτει ο ήλιος το Ντουμπάι μεταμορφώνεται σε κάτι μαγικό και εκεί ακριβώς είναι η στιγμή που η Canon 7D έκανε την δουλειά και έβγαλε απίστευτες φωτογραφίες στο νυχτερινό Dubai. Η τεχνολογία της πόλης συνάντησε την τεχνολογία της ψηφιακής φωτογραφίας DSLR και κάπως έτσι φτάσαμε σε αυτό το απίστευτο βίντεο. Όσοι έχουν πάει στο Ντουμπάι μπορούν να επιβεβαιώσουν την ομορφιά και τον χαρακτήρα της πόλης που λειτουργεί σαν καλοκουρδισμένη μηχανή.

Ντουμπαι, η φωτογραφικη μηχανη Canon και ο εξοπλισμος που χρησιμοποιηθηκε

Κάμερα: Canon 7D
Sigma 10-20 mm 3.5
Canon 24-105 mm 4
Sigma 30 mm 1.4
Benro C-257 tripod
Ήχος: Foreground set – Go with the wind

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

6 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Για δες τι κάνουν τα πετρέλαια…
  http://blog.reformcreative.co.uk/wp-content/uploads/2012/03/dubai2.jpg

  Παρακαλώ μην το δει αυτό ο Σαμαράς και αν το δει πείτε του πως εδώ είναι βαλκάνια

  • Πληροφοριακά, το Ντουμπάι είναι από τα λίγα αραβικά κράτη που ΔΕΝ έχουν πετρέλαιο, γιαυτό και αποφάσισαν να βασιστούν αποκλειστικά στον τουρισμό για την επιβίωσή τους. Ότι βλέπεις χτίστηκε με δάνεια απο γειτονικά κράτη που έχουν πετρέλαια, π.χ. Abu Dhabi.

   • Πληροφοριακά, 350.000 Barrel την ημέρα και τα δεύτερα μεγαλύτερα αποθέματα στα αραβικά Εμιράτα μετά το Abu Dhabi. Αρκετά διορατικοί όμως να επενδύσουν και σε κλάδους της οικονομίας χωρίς ημερομηνία λήξης, όπως π.χ. τουρισμός.

 2. Ειναι οντως ετσι .Υπεροχο βιντεο!!!!

 3. Εκπληκτικό βίντεο!

 4. μαγικό

Top

Show Buttons
Hide Buttons