Δράσεις της Xerox για την καταπολέμηση των πλαστών αναλωσίμων

by George Polyzos • On 01-08-2014 • AT 11:29 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

office-printer-xerox

 

Η Xerox ανακοίνωσε την ανάληψη οργανωμένης δράσης για την προστασία των καταναλωτών από τα πλαστά αναλώσιμα και προϊόντα, τα οποία ενδέχεται να οδηγήσουν σε καταστροφή μηχανημάτων και κακής ποιότητας εκτυπώσεις.

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί ο οικονομικός αντίκτυπος από την πώληση πλαστών αναλωσίμων, σε παγκόσμιο επίπεδο, υπολογίζεται στα 3,5 με 5 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Ο κλάδος της εκτύπωσης γίνεται συχνά στόχος των διακινητών μη γνήσιων προϊόντων διότι ο «πλαστός» γραφίτης είναι συχνά μη αναγνωρίσιμος μέχρι να χρησιμοποιηθεί, ενώ δεν ελέγχεται από τον καταναλωτή. Όλα αυτά έχουν σαν συνέπειες τη χαμηλή ποιότητα εκτύπωσης, το υψηλό κόστος και ακύρωση της εγγύησης του μηχανήματος.

Μέχρι σήμερα οι δράσεις της Xerox έχουν οδηγήσει στην κατάσχεση χιλιάδων κιβωτίων με πλαστές κασέτες γραφίτη και άλλων πλαστών προϊόντων της Xerox σε Κίνα, Τουρκία και Βραζιλία, ενώ απαγορεύτηκε η παραγωγή πλαστών συσκευασιών από την κινεζική εταιρεία Zhuhai.

Η Xerox έχει συστήσει μία παγκόσμια ομάδα ειδικών στη διαφύλαξη της μάρκας, στην εταιρική ασφάλεια και σε νομικά ζητήματα προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των απομιμήσεων. Επίσης, για την αντιμετώπιση του φαινομένου, συνεργάζεται με άλλους κατασκευαστές, με τις τοπικές αρχές και τελωνεία ανά τον κόσμο.

Σε ότι αφορά τους τρόπους προστασίας των καταναλωτών, η Xerox συνιστά την προμήθεια προϊόντων και αναλωσίμων απευθείας από την εταιρεία ή από εξουσιοδοτημένους μεταπωλητές. Επίσης, για την προστασία τους έναντι των πλαστών προϊόντων προτρέπει τους καταναλωτές να αναζητούν τις ετικέτες αυθεντικότητας.

 

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons