Δράσεις για το Hour of Code από τη Microsoft

by George Polyzos • On 19-12-2014 • AT 11:51 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Microsoft Hour of Code_3

H Microsoft Hellas, στο πλαίσιο της καμπάνιας Hour of Code, διοργάνωσε με επιτυχία σειρά δράσεων σε σχολεία, πανεπιστήμια και βιβλιοθήκες σε ολόκληρη την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Προγραμματισμού.

Με κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας «όλοι αρχίζουμε από κάπου», 2000 μαθητές και φοιτητές, είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα προγραμματισμού, μέσω της σελίδας www.microsoft.com/hourofcode. Δάσκαλοι και καθηγητές οργάνωσαν μαθήματα προγραμματισμού, διάρκειας μιας ώρας, αξιοποιώντας τα πολύτιμα εργαλεία που παρέχει η πλατφόρμα για την εκμάθηση κώδικα.

Στην πραγματοποίηση σεμιναρίων συνέβαλλαν και εξειδικευμένοι συνεργάτες της Microsoft, οι οποίοι επισκέφθηκαν πανεπιστήμια και επιλεγμένα σχολεία. Με τις ενέργειες αυτές η Microsoft Hellas είχε ως στόχο να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει τους νέους σε προγραμματισμό, αποδεικνύοντας την αξία του στην επαγγελματική σταδιοδρομία τους.

Η καμπάνια κορυφώθηκε με εκδήλωση αφιερωμένη στον προγραμματισμό, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου, στην Ελληνογαλλική σχολή «Άγιος Ιωσήφ», ένα σχολείο που ξεχώρισε φέτος ως Microsoft Showcase School. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο κ. Χρήστος Βασιλάκος, Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, τονίζοντας τη σημασία της εκπαίδευσης των νέων στις ψηφιακές τεχνολογίες, και ειδικότερα της γνώσης προγραμματισμού.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα ανατρεπτικό διαγωνισμό, κατά τη διάρκεια του οποίου οι μαθητές δοκίμασαν τις δυνατότητες τους στη γραφή κώδικα, μέσω ενός διασκεδαστικού διαδραστικού μαθήματος του code.org.

Ο Χριστόδουλος Παπαφώτης, Διευθυντής Πωλήσεων Δημοσίου στον τομέα της Εκπαίδευσης, για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη της Microsoft, σημείωσε «Η εκπαίδευση των νέων αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για τη Microsoft. Ελπίζουμε οι εκπαιδευτικές δράσεις που διοργανώθηκαν να αποτελέσουν έναυσμα για την ενασχόληση ακόμη περισσότερων μαθητών και φοιτητών τόσο με την Επιστήμη των Υπολογιστών, η οποία έχει διεισδύσει σε κάθε τομέα της ζωής μας, όσο και με τις δεξιότητες που προσφέρει ο προγραμματισμός, ανεξαρτήτως επαγγελματικού προσανατολισμού. Αυτές οι δεξιότητες αποτελούν πολύτιμο εφόδιο για το μέλλον των νέων. Η Microsoft δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τα νέα παιδιά, μέσα από τέτοιου είδους πρωτοβουλίες».

[Δ.Τ. Microsoft]

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons