Το Facebook γίνεται άγγελος, επιτρέπει download του προφίλ

by Stefanos Kofopoulos • On 07-10-2010 • AT 7:59 pm • 7 ΣΧΟΛΙΑ
Internet

Το Facebook γίνεται άγγελος, επιτρέπει download του προφίλ

Σχεδόν έξι μήνες πριν κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι το Facebook θα προχωρούσε σε αυτό το βήμα, δηλαδή την δυνατότητα download για κάθε ένα από τα 500 και πλέον εκατομμύρια προφίλ. Όταν και όποτε ο χρήστης το αποφασίσει μπορεί να κατεβάσει από το Facebook ό,τι έχει γράψει, πει και ανεβάσει στο μεγαλύτερο social network site του πλανήτη. Φωτογραφίες, status updates, video, σχόλια κλπ έρχονται στο email με την μορφή link που οδηγεί σε ένα .zip αρχείο με το περιεχόμενο του προφίλ. Από το βίντεο καταλαβαίνω ότι πρόκειται για μια στατική δομή με ένα index αρχείο και links σε όλο το περιεχόμενο του χρήστη. Πριν όμως προχωρήσει το download, το Facebook θέλει να βεβαιωθεί ότι ο χρήστης που επιθυμεί το download είναι αυτός και αυτή που λέει ότι είναι. Κωδικός και secret questions είναι μέρος της διαδικασίας που ελπίζω να εμπλουτιστεί και με κάποιο PIN στο κινητό.

Προς το παρόν η λειτουργία δεν είναι διαθέσιμη σε όλους αλλά αναμένεται πλήρες roll out τις επόμενες εβδομάδες για να έχουμε όλοι πρόσβαση στο Account > Account Settings > Download Your Information.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καταπληκτική κίνηση by facebook.

  2. Μα εγω το εχω κανει ηδη με το social me!!

  3. Εξυπνη κίνηση ΜΑΤ!!!

    • Έξυπνο, δείγμα φιλοσοφίας και μια εξαιρετική ευκαιρία για να δημιουργηθούν πολλά mashups και επιτέλους το πραγματικό και ποθητό data portability. Αρκεί βέβαια να συμφωνήσουν όλοι σε ένα κοινό standard με XML και είμαστε έτοιμοι για μια νέα εποχή Facebook και social networking services γενικά.

  4. Απλά και μόνο για να ανταγωνιστούν το diaspora…

  5. Tέλεια επιλογή.Μπράβο στο Facebook!Θα το δοκιμάσω με το δικο μου profile!¬

  6. Κατεβάζει και σχόλια που έχω αφήσει στον τοίχο άλλων, αν έχω σβήσει το σχετικό σύνδεσμο από τον τοίχο μου («Δημήτρης commented on X’s wall post»);

Top

Show Buttons
Hide Buttons