Δοκιμές συστήματος διαφυγής από την SpaceX

by Nikos Kaimakamis • On 06-05-2015 • AT 12:30 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

spacex-escape

Η SpaceX θα χρησιμοποιήσει ένα πρωτότυπο διαστημικό σκάφος Dragon προκειμένου να δοκιμάσει ένα αυτόματο σύστημα διαφυγής επιβατών.

Ο σκοπός της SpaceX είναι να δοκιμάσει ένα σύστημα το οποίο θα διώχνει μακριά τους επιβάτες ενός πυραύλου, σε περίπτωση που σημειωθεί ένα ατύχημα κατά τη φάση της εκτόξευσης. Μοιάζει με το σύστημα διαφυγής των πιλότων ενός μαχητικού αεροσκάφους με τη διαφορά ότι εδώ δεν φεύγει το πιλοτήριο ή οι επιβάτες, αλλά ολόκληρο το Dragon από τον πύραυλο φορέα της εκτόξευσης.

Η δοκιμή θα λάβει χώρα στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ στις ΗΠΑ, ενώ δεν θα υπάρχουν πραγματικοί επιβάτες μέσα στο διαστημικό σκάφος της SpaceX.

Για να φύγει το Dragon από τον πύραυλο φορέα, θα εκκινήσει και τους οχτώ πυραυλοκινητήρες του SuperDraco, στοιχείο που θα συμβεί για πρώτη φορά, ενώ η όλη διαδικασία εκτιμάται ότι θα διαρκέσει έξι δευτερόλεπτα. Ο κάθε κινητήρας SuperDraco μπορεί να παράξει 6.800 κιλά ώθησης και θα μεταφέρει έτσι το Dragon σε απόσταση 1,61 χιλιομέτρων μακριά από το σημείο του υποτιθέμενου ατυχήματος, κατά την δοκιμή.

Μικρά αλεξίπτωτα θα ανοίξουν και η κάψουλα θα προσθαλασσωθεί στον Ατλαντικό Ωκεανό με ασφάλεια τόσο για το εξωτερικό της περίβλημα όσο και για τους επιβάτες της. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κάψουλα θα επταχύνει από τα 0 έως τα 160 Km/h σε μόλις ένα δευτερόλεπτο.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons