Δοκιμάζουμε το Sony Xperia Z5 Compact

by George Polyzos • On 12-11-2015 • AT 4:29 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Sony_Xperia_Z5_Compact_151332496_HDR

Το Xperia Z5 Compact αποτελεί το μικρότερο από την τριπλέτα κορυφαίων συσκευών smartphone, μαζί με τα Xperia Z5 και Z5 Premium, που έχει λανσάρει η Sony Mobile στην αγορά.

Η αρχή για τη Sony είχε γίνει με το Z3 Compact, όταν και παρουσίασε για πρώτη φορά ένα smartphone με κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά σε πιο συμπαγείς διαστάσεις. Προφανώς το «πείραμα» πέτυχε γιατί έχουμε και συνέχεια με τη μορφή του επίσης όμορφου, αν και λίγο «παχουλού» (πάχος στα 8,5 χιλιοστά), Xperia Z5 Compact.

Καταρχήν, σχεδιαστικά η Sony έχει δώσει στη συσκευή της μία ποιοτική υφή, σχεδόν μεταλλική αν και είναι κατασκευασμένη από πλαστικό, ενώ διατίθεται και σε εναλλακτικά, νεανικά, φωτεινά χρώματα. Στο πίσω μέρος του νέου Xperia υπάρχει επικάλυψη frosted glass που αυξάνει περαιτέρω την αίσθηση της ποιότητας. Επιπλέον, οι γωνίες είναι στρογγυλεμένες με αποτέλεσμα το Z5 Compact, με τη στιβαρή του κατασκευή, να εφαρμόζει άριστα στο χέρι.

Sony_Xperia_Z5_Compact_152316326_HDR

Στο πλάι της συσκευής βρίσκεται το πλήκτρο εκκίνησης το οποίο συγχρόνως είναι και σαρωτής δακτυλικού αποτυπώματος. Η Sony επέλεξε να τον τοποθετήσει σε μία θέση ιδιαίτερα βολική κάνοντας τη χρήση του ευκολότερη, απλούστερη και ταχύτερη από ποτέ.

Sony_Xperia_Z5_Compact_151149479_HDR

Η οθόνη του νέου Compact της Sony Mobile είναι στις 4,6 ίντσες, τεχνολογίας Triluminos και με ενσωματωμένη την X-Reality Engine της Sony και ανάλυσης 720p, κάτι που θα δυσαρεστήσει αρκετούς που ίσως ανέμεναν κάτι καλύτερο σε επίπεδο ανάλυσης. Παρόλα αυτά η οθόνη αποδίδει με εξαιρετική πιστότητα τα χρώματα και επιπλέον προσφέρει θέαση από κάθε γωνία.

Τα πλήκτρα της συσκευής είναι εξαιρετικά «σφικτά», στα πλαίσια της ικανότητας του smartphone να είναι αδιάβροχο. Για τον ίδιο λόγο η υποδοχή του καλωδίου USB όπως και η υποδοχή των ακουστικών, αν και ακάλυπτες, είναι κατασκευασμένες έτσι ώστε να μην επιτρέπουν την είσοδο του νερού σε αυτές. Αντίθετα, κάλυμμα υπάρχει μόνο για την υποδοχή της κάρτας SIM και της κάρτας μνήμης της συσκευής, οι οποίες βρίσκονται μαζί.

Sony_Xperia_Z5_Compact_151056866_HDR

Στο εσωτερικό του Xperia Z5 Compact συναντάμε τον επεξεργαστή Snapdragon 810 της Qualcomm με τέσσερις πυρήνες Cortex A53 χρονισμένους στα 1,5GHz, τέσσερις πυρήνες Cortex A57 χρονισμένους στα 2GHz και την GPU Adreno 430. Προφανώς η επιλογή ενός τόσο ισχυρού επεξεργαστή θα μπορούσε να δικαιολογήσει ακόμη και την επιλογή μία βελτιωμένης οθόνης πέρα από τα 720p…

Η μνήμη RAM ανέρχεται στα 2GB, ενώ ο αποθηκευτικός του χώρος ανέρχεται στα 32GB σε συνδυασμό με δυνατότητα επέκτασης μέσω κάρτας μνήμης microSD χωρητικότητας έως 200GB.

Sony_Xperia_Z5_Compact_151703942_HDR

Η μη αφαιρούμενη μπαταρία είναι χωρητικότητας 2700mAh και θα μπορούσαμε να πούμε ότι αποτελεί ένα από τα δυνατότερα χαρτιά του Z5 Compact. Σε ότι αφορά το λειτουργικό του σύστημα αυτό είναι το Android 5.1 Lollipop σε συνδυασμό βέβαια με το περιβάλλον χρήσης της Sony και όλο το γνωστό συνοδευτικό software της εταιρείας.

Σε επίπεδο κάμερας η Sony φάνηκε ιδιαίτερα γενναιόδωρη με τη νέα της «μικρή» ναυαρχίδα. Ο αισθητήρας της κύριας κάμερας στο πίσω μέρος της συσκευής μετρά 23 Megapixel σε συνδυασμό με φακό εύρους 24 χιλιοστών, νέο υβριδικό σύστημα αυτόματης εστίασης και αναγνώρισης προσώπου καθώς επίσης και ικανότητα λήψης βίντεο 4K. Παρόλα αυτά θα πρέπει να πούμε ότι η κάμερα του Z5 Compact ήταν αρκετά αργή στην απόκρισή της, χωρίς ωστόσο να υπάρχει υστέρηση σε ποιότητα.

Sony_Xperia_Z5_Compact_151647843_HDR

Αντίστοιχα, η εμπρόσθια κάμερα, αρμόδια για τη λήψη των δημοφιλών selfies, διαθέτει αισθητήρα ανάλυσης 5 Megapixel, φακό ευρείας γωνίας και ικανότητα λήψης βίντεο σε ανάλυση Full HD.

Συνολικά, θα μπορούσαμε να πούμε ότι το Xperia Z5 Compact αποτελεί μία πολύ καλή πρόταση για όσους ζητούν ένα smartphone με συμπαγείς διαστάσεις ώστε να το χειρίζονται με ευκολία, με άριστη ποιότητα κατασκευής και συγχρόνως με κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά. Όλα αυτά βέβαια τα αγοράζεις με το αρκετά αλμυρό αντίτιμο των 619 ευρώ, τα οποία κοστίζει η συσκευή.

Καλές επιδόσεις του επεξεργαστή, πολύ καλή η διάρκεια της μπαταρίας, βελτιωμένα χαρακτηριστικά στην κύρια κάμερα, ο έξυπνα τοποθετημένος σαρωτής δακτυλικού αποτυπώματος είναι τα θετικά στοιχεία του Z5 Compact. Αν θέλαμε να βρούμε αρνητικά θα πρέπει να ψάξουμε στις λεπτομέρειες: λίγο αργή η κάμερα, λίγο παραπάνω το πάχος της συσκευής και ίσως τα 720p της οθόνης, χωρίς όμως και αυτά να είναι πραγματικά ενοχλητικά.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons