Δοκιμάζουμε το Samsung Galaxy S6 edge+

by George Polyzos • On 11-09-2015 • AT 4:13 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Galaxy_Edge+_122100161_HDR

Το Galaxy S6 edge+ είναι η πλέον πρόσφατη συσκευή της Samsung και ίσως αυτή που οριστικοποιεί την στροφή της εταιρείας σε συσκευές με πιο premiumχαρακτηριστικά και εμφάνιση.

Πρόκειται για μία διαδικασία που ξεκίνησε με τα Galaxy S6 και S6 edge που προηγήθηκαν κατά μερικούς μήνες και αποτέλεσαν το έναυσμα για τη στροφή της κορεατικής εταιρείας τόσο σε επίπεδο υλικών όσο και σε επίπεδο σχεδιασμού.

Galaxy_Edge+_121404704_HDR

Το Galaxy S6 edge+ ουσιαστικά αποτελεί μία μεγαλύτερη εκδοχή του αρχικού S6 edge ενώ σχεδιαστικά παραμένει στο ίδιο μοτίβο. Ωστόσο, λόγω του μεγαλύτερου μεγέθους της οθόνης του το edge+ δείχνει σαφώς πιο εντυπωσιακό, αποτελώντας ένα από τα ομορφότερα smartphones που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Ωστόσο, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι όσο όμορφη φαίνεται η καμπύλη οθόνη του S6 edge+ άλλο τόσο δύσχρηστη θα φανεί στον μη εξοικειωμένο χρήστη, τουλάχιστον μέχρι να αφομοιώσει το σχήμα και τη λειτουργία της.

Galaxy_Edge+_121508707_HDR

Στην οθόνη edge ο χρήστης μπορεί «τοποθετήσει» πέρα από επαφές και μια σειρά εφαρμογών συνήθως αυτές που χρησιμοποιεί συχνότερα. Επιπλέον, εκεί εμφανίζεται η «Ενημερωτική Ροή» με τροφοδοσία σχετικά με τα ενδιαφέροντα του χρήστη, όσο η κύρια οθόνη παραμένει ανενεργή. Επιπλέον, στην οθόνη edge εμφανίζεται και το «Νυχτερινό Ρολόι» επίσης για όσο διάστημα η κύρια οθόνη είναι ανενεργή.

Galaxy_Edge+_121524781_HDR

Σε ότι αφορά τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, το Galaxy S6 edge+ ενσωματώνει τον επεξεργαστή Exynos 7420 με τέσσερις πυρήνες Cortex-A53 χρονισμένους στα 1,5GHz και άλλους τέσσερις Cortex-A57 χρονισμένους στα 2,1GHz ενώ την απόδοση των γραφικών αναλαμβάνει η GPU Mali-T760MP8.

Ο παραπάνω συνδυασμός μαζί με τα 4GB μνήμης RAM εξασφαλίζουν υψηλά επίπεδα επιδόσεων και ταχύτητας απόκρισης για τη συσκευή, όπως διαπιστώσαμε και κατά το διάστημα που την είχαμε στη διάθεσή μας. Η συσκευή της δοκιμής μας διέθετε αποθηκευτικό χώρο στα 32GB, ενώ δεν παρέχεται υποδοχή για εγκατάσταση πρόσθετης κάρτας μνήμης.

Galaxy_Edge+_121430717_HDR

Η οθόνη των 5,7 ιντσών και τεχνολογίας HD Super AMOLED είναι μία από τις καλύτερες οθόνες smartphone που έχουμε αντικρύσει το τελευταίο διάστημα. Ειδικά αν απενεργοποιήσετε την αυτόματη ρύθμιση της φωτεινότητας για καλύτερη διαχείριση της μπαταρίας, τότε το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό.

Η οθόνη προσφέρει ανάλυση στα 1440 x 2560 pixels με πυκνότητα pixels στα 518 ppi, αποδίδει 16 εκατομμύρια χρώματα ενώ διαθέτει και προστατευτική επίστρωση Corning Gorilla Glass 4. Αξιοσημείωτη είναι η ποιότητα και η ακρίβεια με την οποία δένει το μέταλλο της υπόλοιπης συσκευής με το γυαλί της οθόνης.

Galaxy_Edge+_121730199

Ιδιαίτερο σημείο αναφοράς αποτελεί ο σαρωτής δακτυλικού αποτυπώματος του Galaxy S6 edge+ ο οποίος είναι γρήγορος και ακριβής. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειώσουμε ότι με την ενεργοποίηση της συσκευής ζητείται από τον κάτοχο να εισάγει το δακτυλικό του αποτύπωμα ενώ είναι στη διακριτική του ευχέρεια να ολοκληρώσει τη διαδικασία σε μεταγενέστερο χρόνο ή να μην ενεργοποιήσει καν τη λειτουργία αναγνώρισης του δακτυλικού αποτυπώματος.

Galaxy_Edge+_121111033_HDR

Τις φωτογραφικές επιδόσεις αναλαμβάνει η κύρια κάμερα με αισθητήρα 16 Megapixel, σύστημα οπτικής σταθεροποίησης εικόνας, αυτόματη εστίαση και LEDφλας. Στις λειτουργίες της κάμερας περιλαμβάνει ο γεωγραφικός προσδιορισμός θέσης (Geo-tagging), το touch focus, η ικανότητα αναγνώρισης προσώπου, το Auto HDR και η λειτουργία panorama.

Τις selfie φωτογραφίσεις αναλαμβάνει η εμπρόσθια κάμερα με αισθητήρα ανάλυσης 5 Megapixel και λειτουργίες dual video call και Auto HDR. Συνολικά, η εφαρμογή διαχείρισης της κάμερας κρίνεται απλή και εύχρηστη ενώ άκρως ικανοποιητική κρίνεται και η απόδοση των δύο καμερών.

Η μπαταρία του Galaxy S6 edge+ είναι μη αφαιρούμενη και χωρητικότητας 3.000 mAh. Η εν λόγω μπαταρία μπορεί να φορτιστεί είτε μέσω καλωδίου USB είτε ασύρματα μέσω κάποιου συμβατού pad.

Σε επίπεδο λογισμικού, η συσκευή χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα Android 5.1.1 (Lollipop) σε συνδυασμό με το περιβάλλον χρήσης Touch Wiz το οποίο όμως θα λέγαμε ότι δεν «επισκιάζει» το ίδιο το λειτουργικό σύστημα πλησιάζοντας περισσότερο σε μια stock Android εκδοχή. Προφανώς, με τον τρόπο αυτό η συσκευή γίνεται πιο ελκυστική και για όσους χρήστες θεωρούσαν το περιβάλλον χρήσης Touch Wiz ως «ενοχλητικό».

Galaxy_Edge+_121548281_HDR

Ενδιαφέρουσα είναι η ενσωμάτωση λειτουργίας live streaming στο YouTube, απευθείας από την εφαρμογή της κάμερας του edge+. Επίσης, πέρα από τα Google Apps ο χρήστης θα βρει και ένα εικονίδιο άμεσης πρόσβασης στα Microsoft Apps, στα οποία περιλαμβάνονται τα Excel, PowerPoint, OneNote, OneDrive και Skype.

Συνοπτικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι το Galaxy S6 edge+ αποτελεί μία πραγματικά κορυφαία συσκευή τόσο σε επίπεδο τεχνικών χαρακτηριστικών όσο και σε εμφάνιση, αποτελώντας ίσως ό,τι καλύτερο έχει παρουσιάσει η κορεατική εταιρεία τα τελευταία χρόνια. Βέβαια αυτό αντανακλάται και στην τιμή του η οποία φτάνει τα 869 ευρώ.

Τη συσκευή της δοκιμής μας διέθεσε η αλυσίδα καταστημάτων Γερμανός, όπου το Galaxy S6 edge+ είναι διαθέσιμο φθηνότερα με σύνδεση στα προγράμματα Cosmote Plus, σε χρωματικές εκδόσεις χρυσού ή μαύρου και με αποθηκευτικό χώρο στα 32GB.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons