Δοκιμάζουμε το Nokia Lumia 830

by Nikos Kaimakamis • On 31-10-2014 • AT 5:24 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

lumia 830

Είχαμε στην διάθεση μας για ένα σεβαστό χρονικό διάστημα το Nokia Lumia 830 και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας από την διεξοδική του χρήση. 

Αρχικά, σας αναφέρουμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής. Η οθόνη είναι διαγωνίου 5 ιντσών, με ανάλυση 720×1280 pixels και 294 ppi, με γυαλί Gorilla Glass 3. Ο επεξεργαστής του είναι ο τετραπύρηνος Qualcomm Snapdragon 400, που έχει αρχιτεκτονική Cortex A7 και είναι χρονισμένος στο 1,2 GHz. Έχει μνήμη RAM 1 GB και τα γραφικά αναλαμβάνει ο Adreno 305.

Ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος της συσκευής είναι 16 GB, ο οποίος μπορεί να δεχτεί επέκταση μέχρι και τα 128 GB με τη χρήση καρτών microSD. Η κάμερα του Lumia στο πίσω μέρος είναι με αισθητήρα 10 Megapixel, οπτική τεχνολογία Carl Zeiss, σταθεροποίηση εικόνας και αυτόματη εστίαση, τεχνολογία PureView και LED flash. Υπάρχει και μία κάμερα 0,9 Megapixel εμπρός. Το smartphone έχει λειτουργικό σύστημα Windows Phone 8.1 και διαστάσεις 139,4×70,7×8,5 χιλιοστά και βάρος 5 γραμμάρια. Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 2200 mAh.

lumia 830 side

H εντύπωση που προκαλεί στο χέρι η συσκευή είναι ότι πρόκειται για ένα μικρότερο σε μέγεθος μοντέλο, ενώ η ποιότητα κατασκευής του είναι εξαιρετική. Παρόλο που ο επεξεργαστής και η μνήμη RAM δεν είναι στην αιχμή της τεχνολογίας, εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα smartphone που ανταποκρίνεται άμεσα στις εντολές σας, συνεπικουρούμενο από το λειτουργικό του σύστημα.

Υπάρχει πλήθος προεγκατεστημένων εφαρμογών, ενώ η δυνατότητα δορυφορικής πλοήγησης με τους χάρτες της Nokia είναι ένα από τα ατού του. Ισχυρό πλεονέκτημα αποτελεί και η λειτουργία της κάμεράς του, που προσφέρει πολύ καλές επιδόσεις τόσο στην φωτογραφική λειτουργία όσο και στις βίντεο απαιτήσεις του χρήστη.

Ένα από τα στοιχεία που θα εκτιμήσει δεόντως ο χρήστης είναι η αυτονομία που προσφέρει η μπαταρία της συσκευής, η οποία σε πραγματικές συνθήκες στα χέρια μας και με τακτική χρήση του mobile Internet έφτασε έως και τις δύο ημέρες.

Συνολικά αποτελεί μία άριστη λύση για όποιον κάνει την εισαγωγή του στον κόσμο των Windows smartphones, ενώ τόσο η καλή κατασκευή όσο και η ταχύτατη λειτουργία του θα το κάνουν αγαπημένη συσκευή για καθημερινή χρήση ακόμα και των πιο απαιτητικών  χρηστών.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Καλό θα ήταν να βάζατε και ένα video στο οποίο θα δοκιμάζετε το τηλέφωνο.

Top

Show Buttons
Hide Buttons