Δοκιμάζουμε το Microsoft Universal Mobile Keyboard

by George Polyzos • On 31-08-2015 • AT 2:23 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Microsoft_UMK_152439

Το Universal Mobile Keyboard της Microsoft αποτελεί το τέλειο συμπλήρωμα για ένα tabletή ένα smartphoneμετατρέποντάς τα σε… «υβριδικά» laptops.

Το Universal Mobile Keyboard είναι αυτό που περιγράφει το όνομά του: ένα φορητό, ασύρματο πληκτρολόγιο το οποίο έχει την «ιδιαιτερότητα» να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανεξάρτητα από το λειτουργικό σύστημα της φορητής συσκευής, tablet ή smartphone.

Πιο συγκεκριμένα, το ασύρματο πληκτρολόγιο της Microsoft είναι συμβατό με συσκευές που χρησιμοποιούν λειτουργικό σύστημα iOS, συσκευές με λειτουργικό σύστημα Androidκαι συσκευές tabletμε λειτουργικό σύστημα Windows.

Microsoft_UMK_152416

Ο τρόπος λειτουργίας είναι εξαιρετικά απλός: μέσω του διακόπτη στο πάνω δεξιό τμήμα του πληκτρολογίου ο χρήστης μπορεί να επιλέξει το λειτουργικό σύστημα της συσκευής του. Στη συνέχεια πραγματοποιείται, μέσω Bluetooth, η ζεύξη μεταξύ συσκευής και Universal Mobile Keyboard, το οποίο είναι έτοιμο για χρήση.

Το πληκτρολόγιο της Microsoft είναι ελαφρύ και έχει συμπαγείς διαστάσεις ώστε να μπορεί να μεταφερθεί εύκολα σε συνδυασμό με ένα smartphoneή μία ταμπλέτα. Ιδιαίτερο σημείο αναφοράς σχετικά με το Universal Mobile Keyboard είναι το προστατευτικό του κάλυμμα το οποίο μετατρέπεται σε βάση στήριξης για την ταμπλέτα ή το «έξυπνο» κινητό.

Microsoft_UMK_151919

Με την αφαίρεση του καλύμματος το πληκτρολόγιο ενεργοποιείται και είναι έτοιμο για χρήση, ενώ αντίστοιχα με την επανατοποθέτησή του πραγματοποιείται η απενεργοποίηση του Universal Mobile Keyboard.

Η τροφοδοσία του πληκτρολογίου γίνεται από μία επαναφορτιζόμενη μπαταρία, η οποία παρέχει έως 6 μήνες χρήσης με μία μόνο ολονύκτια φόρτιση. Επιπλέον, αν διαπιστωθεί χαμηλή στάθμη της μπαταρίας, με δέκα λεπτά φόρτισης παρέχεται αρκετή ισχύ για την απρόσκοπτη εργασία κατά τις οκτώ επόμενες ώρες. Η φόρτιση γίνεται μέσω θύρας microUSB.

Microsoft_UMK_152359

Το Universal Mobile Keyboard, παρά τις συμπαγείς διαστάσεις του είναι ένα πλήρες QWERTY πληκτρολόγιο, με πλήκτρα ικανοποιητικού μεγέθους ενώ απουσιάζει (μάλλον φυσιολογικά) το αριθμητικό πληκτρολόγιο. Η εξοικείωση με το μέγεθός του γίνεται γρήγορα.

Ήδη αναφερθήκαμε στην ύπαρξη του διακόπτη επιλογής λειτουργικού συστήματος (Windows, Android, iOS) στο πάνω δεξιό τμήμα του πληκτρολογίου. Ο συγκεκριμένος διακόπτης επιτρέπει, πέρα από την αρχική επιλογή λειτουργικού για να γίνει η κατάλληλη ζεύξη, και την εναλλαγή μεταξύ συσκευών με διαφορετικά λειτουργικά συστήματα. Αυτή η συγκεκριμένη λειτουργία καθιστά το Universal Mobile Keyboard μοναδικό στην κατηγορία του.

Microsoft_UMK_152725

Δίπλα από τον διακόπτη επιλογής βρίσκονται, από δεξιά προς αριστερά, το πλήκτρο κλειδώματος, το πλήκτρο σίγασης, τα πλήκτρα για την αυξομείωση της έντασης του ήχου, ένα πλήκτρο play/ pauseκαι τέλος το πλήκτρο ενεργοποίησης της μηχανής αναζήτησης της ταμπλέτας ή του smartphone.

Microsoft_UMK_154427

Τέλος, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι το Universal Mobile Keyboard δεν υποστηρίζει τη ζεύξη με συσκευές Windows Phone καθώς το συγκεκριμένο λειτουργικό δεν υποστηρίζει τη σύνδεση με εξωτερικά πληκτρολόγια. Θα έχει ενδιαφέρον αν αυτό θα αλλάξει με την έλευση των Windows 10 και στα smartphonesτης Microsoft. Το κόστος του Microsoft Universal Mobile Keyboard ανέρχεται στα 79,90 ευρώ.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons