Δοκιμάζουμε το Microsoft Designer Bluetooth Desktop

by George Polyzos • On 17-03-2016 • AT 4:30 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

Microsoft Designer Bluetooth Desktop_173049190

Η Microsoft μας διέθεσε και εμείς δοκιμάσαμε το Designer Bluetooth Desktop, ίσως το ομορφότερο σετ Keyboard/ Mouse που έχει δημιουργήσει η αμερικανική εταιρεία.

Με την τιμή του στα 99,99 ευρώ, το Microsoft Designer Bluetooth Desktop είναι ένα εξαιρετικά ελκυστικό σύνολο, τουλάχιστον για τον χρήστη που θα δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στην εμφάνιση του γραφείου του και του χώρου εργασίας του.

Τόσο το πληκτρολόγιο όσο και το ποντίκι του σετ είναι εξαιρετικά στιλάτα, με άψογο φινίρισμα και στιβαρή κατασκευή, παρά το χαμηλό βάρος. Το σετ έρχεται σε ματ μαύρο χρώμα και με πολύ χαμηλό προφίλ ενώ για την κατασκευή του έχει χρησιμοποιηθεί πλαστικό στο οποίο η Microsoft έχει βάλει τα δυνατά της ώστε να δείχνει όσο πιο πολυτελές γίνεται.

Microsoft Designer Bluetooth Desktop_172524145

Το πληκτρολόγιο είναι πλήρους μεγέθους με ενσωματωμένο αριθμητικό πληκτρολόγιο, με τα πλήκτρα τύπου chiclet να είναι εξαιρετικά μαλακά στην αφή επιτρέποντας παράλληλα την πρακτικά αθόρυβη πληκτρολόγηση. Το ποντίκι από την πλευρά του είναι επίσης εξαιρετικά απαλό στην αφή ενώ το βάρος του, χωρίς τις μπαταρίες, δεν ξεπερνά τα 80 γραμμάρια. Με ύψος στα 25,8 χιλιοστά είναι πολύ εύκολο να «χάσετε» το πληκτρολόγιο, αν το γραφείο σας είναι εξαιρετικά ακατάστατο.

Microsoft Designer Bluetooth Desktop_172614237

Η επιφάνεια του Mouse είναι εξαιρετικά «καθαρή», όπως ορίζει η μίνιμαλ αισθητική του σετ, όπου ακόμη και το λογότυπο της εταιρείας βρίσκεται πολύ διακριτικά τοποθετημένο. Επιπλέον, το ποντίκι είναι συμμετρικά κατασκευασμένο στοιχείο που δίνει τη δυνατότητα χρήσης με οποιοδήποτε από τα δύο χέρια επιλέξει ο χρήστης. Γυρίζοντας ανάποδα το Mouse ανακαλύπτεις το μαγνητικό κάλυμμα για τις μπαταρίες, το πλήκτρο ενεργοποίησης και ζεύξης με τον υπολογιστή και το LED ενδείξεων.

Microsoft Designer Bluetooth Desktop_172732199

Το πληκτρολόγιο του σετ από την πλευρά του έχει διαστάσεις 389.2 x 112.2 χιλιοστά και σε συνδυασμό με το χαμηλό του προφίλ μπορεί να χωρέσει σε κάθε είδος γραφείου, ακόμη και σε αυτά με πολύ περιορισμένο διαθέσιμο χώρο. Βέβαια, δεν φτάνει στα μεγέθη του εμβληματικού Arc και αυτό λόγω της ύπαρξης του αριθμητικού πληκτρολογίου.

Microsoft Designer Bluetooth Desktop_172651041

Ένα από τα χαρακτηριστικά στοιχεία του πληκτρολογίου του Designer Bluetooth Desktop είναι στην κορυφή του πίσω μέρους ο πλαστικός, ορθογώνιος «σωλήνας» ο οποίος πέρα από την φιλοξενία των μπαταριών αναλαμβάνει και τον ρόλο του stand δίνοντας κλίση στο πληκτρολόγιο.

Microsoft Designer Bluetooth Desktop_172701521

Στις άκρες του stand βρίσκονται δύο μικροσκοπικά, ελαστικά «πόδια» που σε συνδυασμό με το αντίστοιχο που διατρέχει την κάτω πλευρά του πληκτρολογίου, το διατηρούν σταθερό στη θέση του, πάνω στην επιφάνεια του γραφείου ή οποιασδήποτε κεκλιμένης επιφάνειας. Στη μία άκρη του stand βρίσκεται ένα μικροσκοπικό πλήκτρο το οποίο αναλαμβάνει τη ζεύξη με συμβατούς υπολογιστές και συσκευές. Το βάρος του πληκτρολογίου χωρίς τις μπαταρίες φτάνει στα 420 γραμμάρια.

Microsoft Designer Bluetooth Desktop_172714842

Αυτό που θα πρέπει να προσέξουν οι επίδοξοι χρήστες του Microsoft Designer Bluetooth Desktop είναι το θέμα της συμβατότητας καθώς το σετ υποστηρίζεται από λειτουργικά συστήματα Windows 10 (φυσικά), Windows 8.0/8.1, Windows RT 8.0/ RT 8.1, Mac OS 10.10 και από Android 4.4 και άνω, με την υποσημείωση ότι ορισμένα πλήκτρα δεν θα λειτουργούν σε Mac και Android.

Όπως καταλαβαίνετε η μεγάλη απογοήτευση έρχεται από το γεγονός ότι δεν υποστηρίζεται το λειτουργικό Windows 7 που διαθέτει η πλειοψηφία τουλάχιστον των desktop υπολογιστών και ένα μεγάλο μέρος των laptops.

Για τη ζεύξη του πληκτρολογίου με υπολογιστή θα πρέπει να πατηθεί το πλήκτρο που αναφέραμε πιο πάνω για τρία δευτερόλεπτα, μετά από αυτό το LED μπλε χρώματος θα αρχίσει να αναβοσβήνει. Από το σημείο αυτό και έπειτα, ανάλογα με τη συσκευή που χρησιμοποιεί ο καθένας, ακολουθούνται τα βήματα των ρύθμισης για την ολοκλήρωση της ζεύξης. Η ίδια διαδικασία θα πρέπει να ακολουθηθεί και στην περίπτωση του Mouse.

Το ποντίκι χρησιμοποιεί την τεχνολογία BlueTrack που πρακτικά σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδόν σε κάθε είδους επιφάνεια, εκτός από γυαλί ή επιφάνειες που λειτουργούν σαν καθρέπτες.

Το πληκτρολόγιο από την πλευρά του προσφέρει αρκετά άνετη και σίγουρα αθόρυβη πληκτρολόγηση. Τα πλήκτρα Enter και Backspace διαθέτουν μεγάλο μέγεθος, στοιχείο που βοηθά στη γρήγορη πληκτρολόγηση. Ωστόσο, η ανάγκη να είναι το πληκτρολόγιο απόλυτα λειτουργικό και συγχρόνως μικρό σε μέγεθος οδήγησε και σε ορισμένους συμβιβασμούς.

Microsoft Designer Bluetooth Desktop_172541486

Ένας από αυτούς είναι ότι αν και το κενό ανάμεσα στα πλήκτρα είναι ικανοποιητικό δεν υπάρχει επαρκής διαχωρισμός ανάμεσα στις περιοχές του πληκτρολογίου, τουλάχιστον όπως το έχουμε συνηθίσει σε άλλα πληκτρολόγια. Έτσι το αριθμητικό πληκτρολόγιο βρίσκεται πολύ κοντά στα υπόλοιπα πλήκτρα και θέλει λίγο χρόνο μέχρι να συνηθίσει ο χρήστης τις αποστάσεις και να αποφεύγει τα λάθη.

Microsoft Designer Bluetooth Desktop_172834298

Το Microsoft Designer Bluetooth Desktop λειτουργεί με απλές μπαταρίες εκ των οποίων τέσσερις περιέχονται στη συσκευασία, δύο για το πληκτρολόγιο και δύο για το ποντίκι. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια η αυτονομία του Keyboard μπορεί να διαρκέσει έως και δώδεκα μήνες, ενώ αντίστοιχα του Mouse περιορίζεται στους έξι μήνες.

Χωρίς αμφιβολία το Designer Bluetooth Desktop αποτελεί ένα εξαιρετικής εμφάνισης και πολύ καλοφτιαγμένο σετ. Ωστόσο το κόστος των 100 ευρώ ίσως λειτουργήσει αποτρεπτικά για αρκετούς χρήστες ειδικά από τη στιγμή που το σετ υποστηρίζει μόνο τα πρόσφατα λειτουργικά συστήματα της Microsoft αφήνοντας εκτός το ακόμη δημοφιλές Windows 7.

Αν για αυτά τα χρήματα η Microsoft προσέφερε ορισμένα παραπάνω χαρακτηριστικά (π.χ. Backlight στα πλήκτρα) ίσως να μιλούσαμε για την κορυφαία επιλογή πληκτρολογίου.

Κλείνοντας μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για μία εξαιρετική επιλογή σε επίπεδο ποιότητας κατασκευής και σχεδιασμού, προσφέρει μεγάλη αυτονομία, διαθέτει αριθμητικό πληκτρολόγιο ενώ πέρα από Windows υποστηρίζει επίσης τα λειτουργικά Mac και Android. Στα μειονεκτήματα ίσως θα πρέπει να προσμετρήσουμε το πολύ μικρό μέγεθος του Mouse, την απουσία πρόσθετων χαρακτηριστικών και φυσικά… τη μη υποστήριξη των Windows 7.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons