Δοκιμάζουμε το Meizu MX3

by George Polyzos • On 25-11-2014 • AT 5:16 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Meizu MX3 05

Πριν από λίγο καιρό η αλυσίδα καταστημάτων Γερμανός ανακοίνωσε την αποκλειστική διάθεση της συσκευής MX3 της Meizu στην Ελληνική αγορά. Δοκιμάσαμε τη συσκευή και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

Η συσκευή καταρχήν έφτασε στα χέρια μας μέσα σε μία ιδιαίτερα προσεγμένη συσκευασία, ελαφρώς μεγαλύτερου μεγέθους σε σχέση με τις ευρέως χρησιμοποιούμενες. Αυτό που μπορεί να νομίσετε ότι είναι κάποιο «βιβλιαράκι» οδηγιών, κρύβει στο εσωτερικό του τη συσκευή μαζί με το συνοδευτικό καλώδιο σύνδεσης/ τροφοδοσίας και το κατάλληλο εργαλείο για την αφαίρεση του καλύμματος ώστε να τοποθετήσετε την κάρτα Micro SIM.

Meizu MX3 02

Το Meizu MX3 είναι μία στιβαρή κατασκευή βάρους 384 γραμμαρίων με το πλαστικό, σε λευκό χρώμα, να κυριαρχεί μεν αλλά να είναι πολύ καλής ποιότητας αν και glossy. Σχεδιαστικά, η συσκευή θυμίζει έντονα τις πρώτες εκδόσεις του iPhone, με σαφώς μεγαλύτερη οθόνη, μιας και το MX3 διαθέτει οθόνη διαγωνίου 5,1 ιντσών, ανάλυσης 1800 x 1080 pixels και απόδοσης 16 εκατομμυρίων χρωμάτων. Επίσης, iPhone θυμίζει και η επιλογή του πλήκτρου εκκίνησης στην κορυφή αλλά και το κεντρικό πλήκτρο κάτω από την οθόνη.

Meizu MX3 04

Ιδιαίτερο σημείο αναφοράς είναι το πολύ λεπτό περιθώριο της οθόνης (bezel) που φτάνει τα 2,9 χιλιοστά. Επιπλέον, η οθόνη ενσωματώνει την τεχνολογία Sharp New Mode 2 η οποία αναλαμβάνει την προσαρμογή της φωτεινότητας ώστε να αποδίδονται σωστά τα χρώματα. Παρόλα αυτά σε εξωτερικούς χώρους θα αντιμετωπίσετε προβλήματα με τη φωτεινότητα της οθόνης.

Meizu MX3 03

Ωστόσο, η πραγματική ισχύς του Meizu MX3 κρύβεται στο εσωτερικό του. Φυσικά αναφερόμαστε στον οκταπύρηνο επεξεργαστή του, Exynos 5 Octa 5410, με τέσσερις πυρήνες Cortex-A15 χρονισμένους στα 1,6GHzκαι άλλους τέσσερις Cortex-A7 χρονισμένους στα 1,2GHz. Την απόδοση των γραφικών αναλαμβάνει η GPU PowerVR SGX544MP3. Το παραπάνω σύνολο συνοδεύεται από μνήμη RAM μεγέθους 2GB.

Ο αποθηκευτικός του χώρος ανέρχεται τυπικά στα 16GB με τα 12,27GB να είναι πραγματικά διαθέσιμα στον χρήστη. Επίσης, η συσκευή δεν διαθέτει υποδοχή προσθήκης κάρτας μνήμης, οπότε αν ο χρήστης συνηθίζει να αποθηκεύει μεγάλο όγκο δεδομένων ενδεχομένως να αντιμετωπίσει μία σχετική «στενότητα» χώρου.

Meizu MX3 06

Παρότι το κάλυμμα της συσκευής είναι αφαιρούμενο, για την τοποθέτηση της κάρτας SIM, εντούτοις η μπαταρία χωρητικότητας 2400 mAh είναι μη αφαιρούμενη. Από την ενασχόλησή μας με το Meizu MX3 διαπιστώσαμε ότι η εν λόγω μπαταρία δείχνει ανεπαρκής για τα δεδομένα του εξοπλισμού της συσκευής, με αποτέλεσμα να επαρκεί πολύ οριακά για τις απαιτήσεις χρήσης μίας ημέρας.

Η κύρια κάμερα διαθέτει αισθητήρα ανάλυσης 8 Megapixel, με λειτουργία αυτόματης εστίασης, αναγνώριση χαμόγελου και συνοδευτικό LED φλας. Η ποιότητα των λήψεων (φωτογραφιών και βίντεο 1080p) κρίνεται απολύτως ικανοποιητική, ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η κάμερα συνοδεύεται και από ένα ιδιαίτερα λιτό και εύχρηστο μενού ρυθμίσεων. Η μπροστινή κάμερα διαθέτει αισθητήρα ανάλυσης 2 Megapixelκαι ικανότητα λήψης βίντεο σε ποιότητα 1080p.

Meizu MX3 07

Σε επίπεδο λογισμικού η Meizu θέλοντας να διαφοροποιηθεί από τους υπόλοιπους Android κατασκευαστές χρησιμοποιεί μία πολύ «πειραγμένη» εκδοχή του Android 4.2, την οποία ονομάζει FlyMe. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι στο ευρύτερο πλαίσιο μιμητισμού της Apple, η Meizu επιχειρεί να τοποθετήσει στις συσκευές της ένα λειτουργικό που θα θυμίζει τη «λιτή» εμφάνιση των διαφόρων εκδόσεων iOS.

Νομίζουμε ότι το καταφέρνει, με το FlyMe να είναι λιτό, λειτουργικό και αρκετά εύκολο να το συνηθίσει κανείς. Εάν εξαιρέσει κανείς ορισμένα αδικαιολόγητα «κολλήματα» το FlyMe κρίνεται αρκετά ικανοποιητικό και δεν θα αποτελέσει πρόβλημα για τον μέσο χρήστη.

Άλλωστε, πρόκειται στην ουσία για μία Android συσκευή με τη διαφορά ότι όλες οι εφαρμογές προέλευσης Google βρίσκονται συγκεντρωμένες σε ένα σημείο, ενώ έχει δοθεί ο πρώτος λόγος στις εφαρμογές προέλευσης Meizu.

Συνολικά, θα λέγαμε ότι το MX3 είναι μία ενδιαφέρουσα σε εμφάνιση συσκευή, με ικανοποιητικές επιδόσεις, καλή φωτογραφική μηχανή και μία εναλλακτική πρόταση σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος. Στα μειονεκτήματά του θα πρέπει να συμπεριλάβουμε την μπαταρία και τον αποθηκευτικό χώρο, μιας και στην Ελλάδα κυκλοφορεί μόνο η έκδοση των 16GB.

Η συσκευή διατίθεται αποκλειστικά από τα καταστήματα Γερμανός στην τιμή των 309 ευρώ. Πρόκειται για την προηγούμενη ναυαρχίδα της Meizu και προφανώς εκεί οφείλονται ορισμένες ελλείψεις όπως η μη υποστήριξη δικτύων 4G. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό το MX3 αποτελεί τον προπομπό των συσκευών της εταιρείας που θα ακολουθήσουν, όπως το MX4 και το MX4 Pro.

 

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons