Δοκιμάζουμε το LG L Bello

by George Polyzos • On 18-02-2015 • AT 3:17 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

WP_20150206_067

Το L Bello είναι ένα από τα smartphones της LG Electronics που εντάσσονται στη μεσαία κατηγορία και το οποίο είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε.

Το «όμορφο», λόγω της ονομασίας του (Bello σημαίνει όμορφο στα ιταλικά), ανήκει στη μεσαία κατηγορία συσκευών και χρησιμοποιεί το δημοφιλές περιβάλλον Premium UX που πρώτο-συναντήσαμε στο G3, περυσινή ναυαρχίδα της εταιρείας, σε συνδυασμό με έναν λιτό αλλά κομψό σχεδιασμό.

Θεωρείται από την κατασκευάστρια «ιδανική επιλογή για νεαρούς ή λιγότερο έμπειρους χρήστες», προφανώς λόγω σχετικά χαμηλής τιμής διάθεσης (στα 199 ευρώ) αλλά και κομψού σχεδιασμού σε συνδυασμό με αναβαθμισμένες «φωτογραφικές» ικανότητες όπως θα δούμε παρακάτω.

Εξωτερικά, το L Bello κυριαρχείται από πλαστικό αρκετά καλής ποιότητας που τουλάχιστον στην όψη δίνει μία μεταλλική «εντύπωση». Στο πίσω μέρος υπάρχουν τα πλήκτρα ελέγχου που πρωτοείδαμε στο G2 και αργότερα στο G3. Επίσης η συσκευή διατηρεί μικρού πάχους περιθώρια οθόνης.

WP_20150206_008

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειώσουμε ότι αν και η συσκευή υιοθετεί το «Έξυπνο Πίσω Πλήκτρο» και τα πλαϊνά μέρη είναι ελεύθερα από πλήκτρα, εντούτοις το πάχος της φτάνει τα 10,7 χιλιοστά. Στο επάνω μέρος βρίσκεται η υποδοχή για τα ακουστικά, ενώ στο κάτω μέρος από την οθόνη βρίσκεται η υποδοχή microUSB, που χρησιμοποιείται τόσο για τη φόρτιση όσο και για την ενσύρματη επικοινωνία με υπολογιστή.

Η IPS οθόνη του είναι διαγωνίου 5 ιντσών με δυνατότητα απόδοσης 16 εκατομμυρίων χρωμάτων και ανάλυσης 480 x 854 pixels, που συνεπάγεται πυκνότητα pixelsανά ίντσα στα 196 ppi.

Το λειτουργικό του σύστημα είναι το Android KitKat 4.4 σε συνδυασμό με το περιβάλλον χρήσης UI 3.0 της LG. Παράλληλα, η συσκευή συνοδεύεται από μια σειρά από ενδιαφέρουσες εφαρμογές που εισήγαγε η LG Electronics και οι οποίες επιτρέπουν τον ευκολότερο χειρισμό.

WP_20150206_002

Πιο συγκεκριμένα, συναντάμε το Knock Code το οποίο επιτρέπει με το «χτύπημα» σε οποιοδήποτε μέρος της οθόνης την πρόσβαση στην home screen, ενώ η λειτουργία μπορεί να «δημιουργήσει» έως και 86.000 εξατομικευμένους συνδυασμούς που θα επιτρέπουν το κλείδωμα και το ξεκλείδωμα του L Bello.

Χρήσιμο θα φανεί επίσης το Smart Keyboard που επιτρέπει την ταχύτερη και πιο άνετη  πληκτρολόγηση επιτρέποντας στον χρήστη να προσαρμόσει το πληκτρολόγιο σε ύψος αλλά και στον ιδιαίτερο τρόπο πληκτρολόγησης του καθενός.

Επιπλέον, υπάρχουν μια σειρά από πρόσθετες λειτουργίες που σχετίζονται με την κάμερα, όπως η Gesture Shot που επιτρέπει τη λήψη selfies. Η συγκεκριμένη λειτουργία ενεργοποιείται φέρνοντας την παλάμη μπροστά στο φακό της κάμερας, ενώ κλείνοντας το χέρι σε γροθιά ξεκινάει ένας χρονοδιακόπτης που μετράει αντίστροφα δίνοντας έτσι χρόνο για τελειοποίηση της πόζας.

Ακόμη υπάρχει η λειτουργία Touch & Shot για την ενεργοποίηση της κάμερας με ένα άγγιγμα, αλλά και η λειτουργία Front Camera Light που στην ουσία δίνει τη δυνατότητα στην εμπρόσθια κάμερα να λειτουργεί και σαν φλας, για πιο καθαρές selfies σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

WP_20150206_031

Η κύρια κάμερα διαθέτει αισθητήρα ανάλυσης 8 Megapixel με autofocus και LED φλας, αλλά και δυνατότητα λήψης βίντεο σε ποιότητα 1080p στα 30fps. Η εμπρόσθια κάμερα, αρμόδια για τις selfies, διαθέτει αισθητήρα ανάλυσης 1 Megapixel.

Στο εσωτερικό του το Bello κρύβει το chipset Mediatek MT6582 το οποίο αποτελείται από τέσσερις πυρήνες Cortex-A7 χρονισμένους στα 1,3 GHzκαι το GPU Mali-400MP2 που αναλαμβάνει την απόδοση των γραφικών. Η μνήμη RAMτης συσκευής ανέρχεται στο 1 GB, ενώ ο αποθηκευτικός χώρος είναι 8 GBμε δυνατότητα επέκτασης μέσω χρήσης καρτών μνήμης microSD χωρητικότητας έως 32GB. Ο παραπάνω συνδυασμός επιτρέπει γρήγορες αποκρίσεις στη συσκευή της LG. Τέλος, η συσκευή διαθέτει μπαταρία χωρητικότητας 2540 mAh.

Σε γενικές γραμμές το L Bello αποτελεί μία αξιόλογη πρόταση προσφέροντας ικανοποιητική επεξεργαστική ισχύ, αρκετά καλή ποιότητα οθόνης και πολύ καλή κάμερα συνδυασμένη με σειρά πρόσθετων λειτουργιών. Επιπλέον, αν και έχει προτιμηθεί πλαστικό, πρόκειται για υλικό καλής ποιότητας που συμβάλει στη διατήρηση του χαμηλού βάρους της συσκευής.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons