Δοκιμάζουμε το LG G4 Stylus

by George Polyzos • On 19-01-2016 • AT 10:42 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

LG G4 STYLUS_155133799_HDR

Το G4 Stylus αποτελεί μέλος της ευρύτερης οικογένειας του G4 της LG Electronics, το οποίο ωστόσο διατίθεται σε σαφώς πιο προσιτή τιμή ενώ συνοδεύεται και από Stylus.

Πρόκειται για μια συσκευή με οθόνη διαγωνίου 5,7 ιντσών και ανάλυσης 720p, στοιχείο που την κατατάσσει στην κατηγορία των phablets. Η οθόνη έχει βελτιωθεί τόσο σε μέγεθος όσο και σε ανάλυση σε σχέση με το G3 Stylus (5,5 ίντσες και ανάλυση 540×960 pixels).LG G4 STYLUS_154919994_HDR

Σε αντίθεση με τη ναυαρχίδα G4 το G4 Stylus δεν διαθέτει δερμάτινα καλύμματα ή μεταλλικό φινίρισμα και αρκείται σε ένα κλασσικό πλαστικό κάλυμμα πλάτης, ενώ δεν διαθέτει και καμπύλη στην οθόνη του. Αντίθετα, διατηρεί το πλήκτρο εκκίνησης στην πλάτη της συσκευής ενώ και στο Stylus μπορεί να ενεργοποιηθεί η οθόνη με διπλό κτύπημα του πάνελ.

LG G4 STYLUS_153109892_HDR

Σε επίπεδο επεξεργαστή εφοδιάζεται με ένα Qualcomm Snapdragon 410 SoC, η μνήμη RAM φτάνει στο 1GB, ενώ ο αποθηκευτικός του χώρος ανέρχεται στα 16GB. Όπως αποδείχθηκε και στην πράξη, η παραπάνω σύνθεση αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα σε επίπεδο multi-tasking και ειδικά όταν αρχίζεις να πηγαίνεις από τη μία εφαρμογή στην άλλη.

Το LG G4 Stylus «φοράει» το περιβάλλον χρήσης του G4, αλλά έρχεται με έκδοση 5.0 του Android, με δυνατότητα αναβάθμισης στην έκδοση 5.1. Ένα από τα ενδιαφέροντα στοιχεία του phablet της LG είναι το Glance View, μία λειτουργία που επιτρέπει να «σύρεις» το δάκτυλό σου σε οποιοδήποτε σημείο της οθόνης ώστε να έχεις γρήγορη πρόσβαση σε βασικές πληροφορίες (ώρα, ημερομηνία, ειδοποιήσεις σε εκκρεμότητα) χωρίς να χρειαστεί να ενεργοποιήσεις το σύνολο της οθόνης.

LG G4 STYLUS_154523081_HDR

Στη συσκευή υπάρχει μόνο μία εφαρμογή που μπορεί να εκμεταλλευθεί την παρουσία του Stylus. Πρόκειται για το Quick Memo+ μέσω του οποίου ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει σημειώσεις και να τις διαχειριστεί. Δυστυχώς, δεν παρέχεται καμία πρόσθετη λειτουργία ή εφαρμογή για το ίδιο το Stylus, κάτι που θα αύξανε κατακόρυφα το ενδιαφέρον.

LG G4 STYLUS_154755508_HDR

Σε ότι αφορά τις κάμερες, το LG G4 Stylus διαθέτει στην πλάτη κάμερα με αισθητήρα 13 Megapixel με laser autofocus, ενώ στο εμπρόσθιο μέρος, αρμόδια για τη λήψη selfies, υπάρχει κάμερα με αισθητήρα 5 Megapixel. Η συσκευή διαθέτει το πακέτο «φωτογραφικού» λογισμικού που συναντάμε και στις υπόλοιπες συσκευές της κορεατικής εταιρείας, όπως το Gesture Shot για τη λήψη selfies με μία κίνηση.

LG G4 STYLUS_155336535_HDR

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η δυνατότητα χρήσης της οθόνης σαν φλας όταν χρησιμοποιείται η εμπρόσθια κάμερα. Σε επίπεδο ποιότητας των λήψεων το LG G4 Stylus είναι ιδιαίτερα αξιόπιστο κατά τις ημερήσιες λήψεις ενώ η απόδοσή του χαμηλώνει αισθητά όταν η λήψη γίνεται βράδυ ή με χαμηλό φωτισμό. Αξιόλογη είναι η απόδοση της κύριας κάμερας κατά τη λήψη βίντεο.

LG G4 STYLUS_152946835_HDR

Η συσκευή διαθέτει αφαιρούμενη μπαταρία χωρητικότητας 3000 mAh η οποία σε συνθήκες εντατικής χρήσης μπορεί να προσφέρει αυτονομία διάρκειας μία ημέρας, κινείται δηλαδή στα γενικά αποδεκτά όρια.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons