Δοκιμάζουμε το LG G3 S

by George Polyzos • On 28-01-2015 • AT 4:57 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

LGG3S_20150128_009

Ακολουθώντας το παράδειγμα αρκετών άλλων κατασκευαστών η LG Electronics προχώρησε στο λανσάρισμα μίας μικρότερης εκδοχής της ναυαρχίδας της, το LG G3 S, το οποίο είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε.

Εξωτερικά η συσκευή διατηρεί στο 100% το design του G3 με τη διαφορά ότι η οθόνη του είναι διαγωνίου 5 αντί 5,5 ιντσών. Επιπλέον, έχουν χαμηλώσει και οι επιδόσεις της οθόνης αφού αντί του QHD panel του G3 το G3 S προσφέρει ποιότητα 720p ενώ και ο φωτογραφικός αισθητήρας των 13 Megapixel έχει αντικατασταθεί από έναν στα 8 Megapixel.

Πρόκειται για παραχωρήσεις που μάλλον θα πρέπει να θεωρηθούν αυτονόητες αφού ανάλογη είναι και η πτώση της επίσημης τιμής διάθεσης της συσκευής (309 ευρώ για το G3 S έναντι 549 ευρώ το G3 στην έκδοση των 16GB). Βέβαια, σε ανάλογη τιμή με το G3 S προσφέρεται πλέον και η προηγούμενη ναυαρχίδα της κορεατικής εταιρείας, το G2.

Πέρα από τη χαμηλότερη τιμή διάθεσης και ορισμένες «παραχωρήσεις» σε επίπεδο χαρακτηριστικών το G3 S διατηρεί τον ποιοτικό του χαρακτήρα, με πολύ καλής ποιότητας πλαστικά και πολύ λεπτά περιθώρια οθόνης. Η συσκευή έχει πάχος 10,9 χιλιοστά, δηλαδή είναι λίγο παχύτερο από την πλειοψηφία των «ανορεκτικών» συσκευών που κυκλοφορούν πλέον απ’ όλες τις εταιρείες. Παράλληλα, με το βάρος του στα 134 γραμμάρια και την καμπυλωτή επιφάνεια του καλύμματος το G3 S κάνει αισθητή τη στιβαρή παρουσία του στο χέρι του χρήστη.

Το LG G3 S διατηρεί επίσης τα βασικά του πλήκτρα (power και αυξομείωσης) στην πλάτη της συσκευής, μια πρακτική που πρωτοεμφανίστηκε στο G2, συνεχίστηκε στο G3 και πλέον συναντάμε σε αρκετά μοντέλα της κορεατικής εταιρείας.

LGG3S_20150128_006

Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω η «μικρή ναυαρχίδα» της LG ενσωματώνει panel χαμηλότερης ανάλυσης και συγκεκριμένα στα 1.280 x 720 pixelsτεχνολογίας IPS LCD, που χρησιμοποιείται κατά κόρον σε συσκευές με οθόνη 4,5 ιντσών αλλά στην περίπτωση του G3 Sμε την οθόνη των 5 ιντσών το αποτέλεσμα είναι μάλλον υποδεέστερο.

Το G3 S χρησιμοποιεί το chipset MSM8926 Snapdragon 400 της Qualcomm με τέσσερις πυρήνες Cortex-A7 χρονισμένους στα 1,2GHz και GPU Adreno 305. Το λειτουργικό του σύστημα δεν είναι άλλο από το Android στην έκδοση 4.4.2 (KitKat). Ο αποθηκευτικός του χώρος ανέρχεται στα 8GB με δυνατότητα επέκτασης μέσω καρτών microSD  χωρητικότητας έως 64GB ενώ η μνήμη RAMφτάνει στο 1GB. Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 2540mAh.

Σε ότι αφορά την κύρια κάμερα, όπως ήδη αναφέρθηκε, έχει επιλεγεί αισθητήρας ανάλυσης 8 Megapixel με laser autofocus και LED flash, ενώ η εμπρόσθια κάμερα «περιορίζεται» στα 1,3 Megapixel. Η λειτουργία της κάμερας συνοδεύεται από λειτουργία OIS για τη σταθεροποίηση της εικόνας, ενώ σε συνδυασμό με το laser autofocus γίνεται αυτόματος υπολογισμός της απόστασης από το αντικείμενο της φωτογράφισης.

LGG3S_20150128_012

Επιπρόσθετα, η κάμερα συνδυάζεται με τη λειτουργία Touch & Shoot η οποία έχει απομακρύνει τα περιττά εικονίδια απλοποιώντας της διαδικασία λήψης των φωτογραφιών οι οποίες πλέον γίνονται απλά και μόνο με ένα άγγιγμα. Ακόμη με τη λειτουργία Gesture Shot δίνεται η δυνατότητα λήψης selfies με ανίχνευση της παλάμης που ενεργοποιεί την αντίστροφη μέτρηση τριών δευτερολέπτων μέχρι τη λήψη της φωτογραφίας.

Η συσκευή ενσωματώνει και μια σειρά από λειτουργίες που εισήχθησαν με το G3 και έκτοτε έχουν περάσει σε αρκετές ακόμη συσκευές της κορεατικής εταιρείας. Πρόκειται για το SmartKeyboardπου «μαθαίνει» από τις συνήθειες πληκτρολόγησης του χρήστη επιταχύνοντας έτσι τη διαδικασία πληκτρολόγησης ενώ παράλληλα μειώνονται τα λάθη κατά 75%. Επίσης, υπάρχει το QuickMemo+ που επιτρέπει την γρήγορη καταγραφή σημειώσεων ή σκίτσων.

Τέλος, δεν πρέπει να παραλείψουμε την ύπαρξη της λειτουργίας KnockCode που επιτρέπει το κλείδωμα και ξεκλείδωμα της συσκευής με μια κίνηση, «κτυπώντας» έναν μοναδικό κωδικό τριών έως οκτώ ελαφρών χτυπημάτων στην οθόνη.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons