Δοκιμάζουμε το Apple iPhone 6

by George Polyzos • On 12-11-2014 • AT 12:05 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

IMG_20141111_171223517

Το iPhone 6 της Apple, ανακοινώθηκε επίσημα στις αρχές Σεπτεμβρίου και από τις 31 Οκτωβρίου είναι διαθέσιμο και στην Ελληνική αγορά. Η Cosmote μας διέθεσε μία συσκευή, την οποία δοκιμάσαμε και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

Το νέο smartphone της Apple σε κερδίζει από τη στιγμή που θα πάρεις στα χέρια σου τη συσκευασία. Προσεγμένη, με ποιοτικά υλικά δείχνει ότι πρόκειται για ένα «προϊόν» προσεγμένο μέχρι και την τελευταία του λεπτομέρεια.

Ανοίγοντάς τη συναντάμε τη συσκευή, ακολουθούμενη από τον «φάκελο» που περιέχει μια σειρά από οδηγίες σε διάφορες γλώσσες (και στα ελληνικά) αλλά και το ειδικό εξάρτημα που θα μας βοηθήσει να ανοίξουμε την υποδοχή της κάρτας Nano Sim. Στο τρίτο επίπεδο της συσκευασίας βρίσκουμε τα ακουστικά σε πλαστική θήκη, τον φορτιστή και το καλώδιο.

IMG_20141111_171355604_HDR

Η τοποθέτηση της κάρτας Nano Sim, όπως ήδη αναφέραμε, απαιτεί τη χρήση του ειδικού συνοδευτικού εργαλείου. Εξωτερικά, το iPhone 6 διακρίνεται από τα ποιοτικά υλικά κατασκευής με τα πλαϊνά πλήκτρα εκκίνησης, αυξομείωσης του ήχου και τον διακόπτη ενεργοποίησης/ απενεργοποίησης της δόνησης να είναι εξαιρετικά «δεμένα» με την υπόλοιπη συσκευή, χωρίς ίχνος χαλάρωσης. Πρώτη εντύπωση θετική, με τη γυάλινη επιφάνεια της οθόνης να δένει αρμονικά με το μέταλλο δημιουργώντας μίας ελαφρά καμπύλη.

Παρά το γεγονός ότι πλέον η συσκευή διαθέτει μεγαλύτερη οθόνη διαγωνίου 4,7 ιντσών, ο χειρισμός της με το ένα χέρι δεν ήταν δύσκολος. Θα λέγαμε μάλιστα ότι επιτέλους η Apple συμβαδίζει στο θέμα του μεγέθους της οθόνης με τους υπόλοιπους κατασκευαστές, έστω και αν αυτό έγινε λίγο αργοπορημένα.

Σε επίπεδο ποιότητας, η οθόνη Retina του iPhone 6 συνεχίζει την παράδοση των προκατόχων της. Τεχνολογία IPS LCD με LED-backlit, δυνατότητα απόδοσης 16 εκατομμυρίων χρωμάτων, ανάλυση 750 x 1334 pixels και πυκνότητα 326 pixels ανά ίντσα είναι τα τεχνικά της χαρακτηριστικά, ενώ επιπλέον θεωρείται η λεπτότερη οθόνη που έχει τοποθετηθεί σε iPhone.

IMG_20141111_171539955_HDR

Στο εσωτερικό του το νέο iPhone ενσωματώνει chipset Apple A8, αρχιτεκτονικής 64bit, με δύο πυρήνες Cyclone χρονισμένους στα 1,4 GHz και τετραπύρηνο επεξεργαστή γραφικών Power VRGX6450. Η μνήμη RAM είναι μεγέθους 1 GB, ενώ ο αποθηκευτικός χώρος της συσκευής που δοκιμάσαμε ήταν 16 GB. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειώσουμε ότι για πρώτη φορά η Apple έχει παρακάμψει τον αποθηκευτικό χώρο των 32 GB και γίνεται άλμα κατευθείαν στα 64 και 128 GB. Αυτό ισχύει τόσο για το iPhone 6 όσο και για το μεγαλύτερο iPhone 6 Plus.

Η συσκευή διαθέτει μη αφαιρούμενη μπαταρία χωρητικότητας 1.810 mAh, η οποία δεν εντυπωσιάζει με την αυτονομία της και θα μπορούσαμε να πούμε ότι κινείται στις βασικές επιδόσεις των προκατόχων της.

Σε επίπεδο λογισμικού η συσκευή ενσωματώνει το iOS 8, αναβαθμίσιμο στο iOS 8.1, το οποίο διατηρεί τη μινιμαλιστική δομή των προκατόχων του χωρίς να χάνει σε ταχύτητα απόκρισης. Όπως συμβαίνει και με όλες τις προηγούμενες συσκευές της Apple, το iPhone 6 έρχεται με ένα στάνταρ πακέτο εφαρμογών το οποίο ο χρήστης μπορεί να εμπλουτίσει από το AppStore, ανάλογα με τις προτιμήσεις του.

IMG_20141111_171905012

Η κύρια κάμερα διαθέτει αισθητήρα τεχνολογίας Focus Pixel, ανάλυσης 8 Megapixel με dual-LED φλας και αυτόματη εστίαση. Αντίστοιχα, η εμπρόσθια κάμερα διαθέτει αισθητήρα ανάλυσης 1,2 Megapixel με λειτουργία αναγνώρισης προσώπου. Και οι δύο κάμερες ενσωματώνουν λειτουργία HDR. Στα πολύ θετικά στοιχεία της κάμερας περιλαμβάνεται το εξαιρετικά εύκολο μενού επιλογών και ρυθμίσεων.

Στα αρνητικά, θα πρέπει να επισημάνουμε την επιλογή της Apple να εφοδιάσει με σύστημα σταθεροποίησης OIS (Optical Image Stabilization) μόνο το μεγαλύτερο 6 Plus και όχι την έκδοση iPhone 6 των 4,7 ιντσών. Για όσους έχουν απαιτήσεις από την κάμερα της συσκευής τους, η απουσία OIS θα πρέπει να θεωρηθεί σοβαρό ατόπημα.

Φυσικά, από τη συσκευή δεν λείπει το TouchID για την αναγνώριση του δακτυλικού αποτυπώματος του χρήστη. Ωστόσο, κάτι που διαθέτει το iPhone 6 αλλά δεν μπορούσαμε να δοκιμάσουμε ήταν η λειτουργία Apple Pay για την πραγματοποίηση πληρωμών μέσω της τεχνολογίας NFC, καθώς η εν λόγω λειτουργία δεν είναι διαθέσιμη στην Ευρωπαϊκή ήπειρο.

IMG_20141111_172010836

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι το iPhone 6 έχει ένα βασικό προτέρημα: έχει τη μεγαλύτερη οθόνη που έλειπε από τους προκατόχους του. Επιπλέον, διαθέτει βελτιωμένο επεξεργαστή, προσφέρει ταχύτερη πρόσβαση στο Internet, νέο και βελτιωμένο λειτουργικό σύστημα, εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και συνολικά βελτιωμένες «φωτογραφικές» ικανότητες.

Στα μειονεκτήματά του θα πρέπει να συμπεριλάβουμε καταρχήν την μπαταρία, που χωρίς να υστερεί, απλά δεν φάνηκε να ακολουθεί τις προσδοκίες που δημιουργήθηκαν από την υιοθέτηση μεγαλύτερης οθόνης. Επιπλέον, η απουσία OIS θα λυπήσει τους χρήστες με αυξημένες φωτογραφικές ανησυχίες.

Τέλος, δεν μπορούμε παρά να επισημάνουμε κάτι που είναι ήδη γνωστό σε όλους. Η υψηλή τιμή διάθεσης της συσκευής. Η τιμή της έκδοσης των 16 GB είναι 739 ευρώ. Εάν κάποιος χρήστης έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις σε επίπεδο αποθηκευτικού χώρου θα πρέπει να δαπανήσει το ποσό των 859 ευρώ για την έκδοση των 64 GB ή 979 ευρώ για την έκδοση των 128 GB. Όσο εξαιρετική συσκευή και αν είναι το iPhone 6 θεωρούμε ότι αυτά τα ποσά είναι υπερβολικά.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΣΚΑΣΟΥΝ ΚΥΡΙΩΣ ΝΕΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΜΕ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑ Τ`ΑΛΛΑ ΚΡΙΣΗ!!ΚΑΦΕΔΑΚΙ,ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΓΕΜΑΤΕΣ ΚΛΠ

Top

Show Buttons
Hide Buttons