Δυσοίωνες οι προβλέψεις της Gartner για την αγορά smartphones

by George Polyzos • On 01-04-2016 • AT 2:33 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Mobile_lifestyle_65

Σύμφωνα με εκτίμηση της εταιρείας ερευνών Gartner η παγκόσμια αγορά smartphones αναμένεται να κινηθεί, για πρώτη φορά, σε μονοψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης το 2016.

Πιο συγκεκριμένα, η Gartner προβλέπει ότι η αγορά «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων θα έχει ανάπτυξη μόνο 7% για το 2016, σε σχέση με το 2015, και τις πωλήσεις συσκευών να προβλέπονται στις 1,5 δισεκατομμύρια συσκευές.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο διευθυντής ερευνών της Gartner, Ranjit Atwal: «Η εποχή της διψήφιας ανάπτυξης για την παγκόσμια αγορά smartphones έχει φτάσει στο τέλος της».

«Ιστορικά η δυσχερής οικονομική κατάσταση είχε αντίκτυπο στις πωλήσεις smartphones, αλλά πλέον δεν είμαστε μπροστά σε μία τέτοια περίπτωση. Οι πωλήσεις σε Κίνα και Βόρεια Αμερική αναμένεται να παραμείνουν ουσιαστικά επίπεδες το 2016, με οριακή αύξηση της τάξης του 0,7% και 0,4%, αντίστοιχα, σε σχέση με πέρυσι», συμπλήρωσε ο Atwal.

Σε αντίθεση με τις μεγάλες αγοράς της Κίνας και της Βόρειας Αμερικής, οι αναπτυσσόμενες αγορές αναμένεται να συνεχίζουν να κινούνται σε ρυθμούς ανάπτυξης. Χαραμάδα αισιοδοξίας, σύμφωνα με τους αναλυτές της Gartner, είναι η αγορά της Ινδίας.

Αιτία είναι το γεγονός ότι πρόκειται για μία χώρα που μόλις πρόσφατα έχει αποτελέσει «στόχο» όλων των μεγάλων κατασκευαστών συσκευών αλλά και κολοσσών που δραστηριοποιούνται στο Διαδίκτυο όπως το Facebook και η Google. Η έκθεση της Gartner προβλέπει διψήφια ανάπτυξη στην αγορά smartphones για την αγορά της Ινδίας για τα επόμενα δύο χρόνια.

Σύμφωνα με την Gartner ο λόγος που η παγκόσμια αγορά smartphones επιβραδύνει είναι το γεγονός ότι πλέον οι καταναλωτές κρατούν τα κινητά τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Αυτό, σύμφωνα με την Gartner, από την πλευρά του οφείλεται σε δύο βασικούς παράγοντες: στα προγράμματα που προσφέρουν οι πάροχοι, τα οποία γίνονται περισσότερο πολύπλοκα, και επιπλέον στο γεγονός ότι οι ίδιες οι συσκευές είναι εξαιρετικά βελτιωμένες σε σχέση με το παρελθόν και έτσι οι χρήστες δεν έχουν λόγο να τις αντικαταστήσουν κάθε δύο ή τρία χρόνια.

Πέρα από τα smartphones η Gartner εκτιμά επίσης ότι και οι παραδόσεις προσωπικών υπολογιστών θα ακολουθήσουν επίσης ρυθμούς επιβράδυνσης. Ενδεικτικά η εταιρεία αναφέρει ότι οι παραδόσεις PC αναμένεται να μειωθούν κατά 1,5% σε σχέση με πέρυσι.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons