Η Disney αγοράζει την Rocket Pack, online games με HTML5 ή κάτι άλλο;

by Stefanos Kofopoulos • On 08-03-2011 • AT 11:30 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing Internet

Η Disney αγοράζει την Rocket Pack, online games με HTML5 ή κάτι άλλο;

Όταν η Disney επενδύει στα online games και μάλιστα εξαγοράζει εταιρεία που προσφέρει την δυνατότητα κατασκευής games με HTM5, τότε κάτι συμβαίνει. Ναι, η Disney εξαγόρασε την Φινλανδική Rocket Pack για το Rockect Engine. Πρακτικά, η Disney αγόρασε εκτός από ταλέντο και την τεχνολογία του να χρησιμοποιεί κάποιος το web χωρίς Flash αλλά μόνο με HTML5 και JavaScript και μάλιστα να φτιάχνει παιχνίδια με αυτό.

Είναι ιδιαίτερα προσεχτική η διατύπωση στην απάντηση της Disney στο TechCrunch. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι η εξαγορά της Rocket Pack προχώρησε, μπλα μπλα μπλα, “an integrated solution for plugin-free browser game development”. Είναι ξεκάθαρη η πρόθεση της Disney να εκμεταλλευτεί την δύναμη των σύγχρονων επεξεργαστών και browsers που κάνουν ό,τι μπορούν για να εκμεταλλευτούν μέχρι και το τελευταίο bit δύναμης του JavaScript engine που ενσωματώνουν για κάθε έναν από τους πυρήνες των επεξεργαστών.

Αν σκέφτεστε μόνο PC κάντε ένα νοητό βήμα μπροστά και φανταστείτε tablets με online games φτιαγμένα σε HTML5 και JavaScript ή ακόμα καλύτερα, φανταστείτε το iPad 2 με τις βελτιώσεις στον Safari, την σχέση της Pixar με την Disney και τον Steve Jobs και τι μπορεί αυτό να σημαίνει για ένα από τα κομμάτια της online διασκέδασης στο άμεσο μέλλον.

Φυσικά η τεχνολογία εκτός από παιχνίδια μπορεί να χρησιμοποιεί και σε άλλους είδους διαδραστικές και οnline εμπειρίες όπως οι διαφημίσεις, ας πούμε.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons