Διπλασιασμός μεριδίων για το Windows Phone έως το 2018

by George Polyzos • On 04-12-2014 • AT 4:42 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Nokia Lumia 925 Lifestyle

Σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά της εταιρείας IDC το λειτουργικό σύστημα Windows Phone αναμένεται να διπλασιάσει το μερίδιο αγοράς του στην παγκόσμια αγορά, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Γενικότερα η εταιρεία ερευνών θεωρεί ότι το λειτουργικό σύστημα της Microsoft θα αναβαθμιστεί σημαντικά μέσα στα επόμενα χρόνια, κυρίως λόγω των χαμηλότερων τιμών διάθεσης των συσκευών με high end τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά και της μεγαλύτερης διείσδυσης στις ανερχόμενες αγορές.

Η τελευταία έκθεση της IDC προβλέπει ωστόσο μία συνολική επιβράδυνση στις παραδόσεις smartphones για τα επόμενα χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, για το 2014 προβλέπεται η παράδοση 1,3 δισεκατομμυρίων συσκευών, αυξημένες κατά 26,3% σε σχέση με το 2013. Για το 2015 προβλέπεται η παράδοση 1,4 δισ. συσκευών, αριθμός αυξημένος κατά 12,2%.

Κάνοντας μία προβολή στο 2018, η IDC υπολογίζει ότι τότε θα παραδοθούν 1,9 δισεκατομμύρια smartphones, με ετήσια ανάπτυξη περίπου στο 9,8%. Το Androidαναμένεται να διατηρήσει την πρωτοκαθεδρία, αν και εκφράζονται σοβαρές αμφιβολίες για την αποδοτικότητα της στρατηγικής της Google.

Δηλαδή της στρατηγικής διανομής τόσο forked εκδόσεων του λειτουργικού συστήματος όσο και εκδόσεων χαμηλής τιμής στις ανερχόμενες αγορές μέσω του προγράμματος Android One. Η IDC θεωρεί ότι αν και η τακτική αυτή θα φέρει σημαντική διείσδυση στις ανερχόμενες αγορές, εντούτοις θα δημιουργήσει πρόσθετη πίεση στους συνεργάτες-κατασκευαστές της εταιρείας που θα πρέπει να βρουν πρόσθετους τρόπους διαφοροποίησης των συσκευών τους.

Επίσης, η IDC θεωρεί ότι πιο επιτυχημένη είναι η τακτική της Apple όπου, αν και σε αρκετές χώρες μειώνονται τα μερίδια αγοράς της, χάρη στην τιμολογιακή της πολιτική εξασφαλίζονται συνεχώς αυξανόμενα έσοδα.

Συνολικά για το 2018 προβλέπεται ότι το Android θα κατέχει μερίδιο αγοράς περίπου στο 80% (από 82,3% το 2014), με την Apple να ακολουθεί με 12,8% (έναντι 13,8 το 2014) και τα Windows να κερδίζουν έδαφος σε σχέση με σήμερα στο 5,6% (από 2,7%).

Φυσικά, όλα τα παραπάνω είναι προβλέψεις και εκτιμήσεις βασισμένες στα σημερινά δεδομένα της αγοράς, οπότε ενδέχεται το μέλλον των τριών λειτουργικών συστημάτων να είναι σημαντικά διαφοροποιημένο.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons