Διορία 20 ημερών στη Microsoft για διευκρινήσεις

by George Polyzos • On 01-09-2014 • AT 3:13 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Είκοσι ημέρες διορία φέρεται να έχει λάβει η Microsoft στην Κίνα ώστε να παραδώσει εγγράφως εξηγήσεις σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του λειτουργικού Windows σε συνδυασμό με τη σουίτα εφαρμογών γραφείου Office.

Η διορία δόθηκε από την κινεζική Κρατική Διεύθυνση Βιομηχανίας και Εμπορίου (SAIC), δηλαδή την αντιμονοπωλιακή αρχή της χώρας, η οποία ελέγχει πιθανές μονοπωλιακές τακτικές της αμερικανικής εταιρείας.

Σύμφωνα με την κινεζική ανακοίνωση, η SAIC κάλεσε τον αντιπρόεδρο της Microsoft, David Chen, και του ζητήθηκε να δοθούν πλήρεις εξηγήσεις σχετικά με την αλληλεπίδραση ανάμεσα στα δύο προγράμματα (Windows-Office).

Παράλληλα, για άλλη μια φορά οι κινεζικές αρχές επανέλαβαν τις υποψίες τους ότι η Microsoft δεν έχει αποκαλύψει σειρά θεμάτων σχετικά με τη συμβατότητα του λογισμικού με το λειτουργικό σύστημα της εταιρείας.

Από την πλευρά της η Microsoft, με μία δήλωση προς τη Wall Street Journal, ξεκαθάρισε ότι «τηρούνται αυστηρά» οι κινεζικοί νόμοι και ότι συνεργάζεται πλήρως με τη SAIC, που διεξάγει τη σχετική έρευνα.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η Microsoft δεν είναι η μόνη εταιρεία που έχει βρεθεί κάτω από το μικροσκόπιο των κινεζικών αντιμονοπωλιακών αρχών. Το σύνολο των ξένων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Κίνα, ιδιαίτερα όμως οι αμερικανικές εταιρείες, ελέγχονται για μονοπωλιακές πρακτικές.

Πέρα από το θέμα της συμβατότητας ανάμεσα σε Windows και Office, στο επίκεντρο των ερευνών έχει βρεθεί και η πρακτική της Microsoft (που δεν είναι και η μόνη ωστόσο) να χρησιμοποιεί κωδικούς επαλήθευσης στα προϊόντα της, σαν ένα μέσο αποφυγής του πειρατικού software.

Όπως σημειώνει το Reuters, η Microsoft έχει πληγεί βάναυσα από το πειρατικό λογισμικό εντός της κινεζικής επικράτειας. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, Steve Ballmer, ότι η Microsoft στην Κίνα έχει χαμηλότερα έσοδα ακόμη και από τη  μικροσκοπική (συγκριτικά) αγορά της Ολλανδίας.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons