Δικαστική διαμάχη Microsoft-Samsung για δικαιώματα ευρεσιτεχνίας του Android

by George Polyzos • On 04-08-2014 • AT 11:17 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

note3-screen

 

Η Microsoft κατέθεσε αγωγή εναντίον της Samsung, ισχυριζόμενη ότι η κορεατική εταιρεία αρνήθηκε να καταβάλει τα δικαιώματα ευρεσιτεχνίας που όφειλε, πέρυσι το φθινόπωρο.

Η αγωγή της Microsoft κατατέθηκε σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης ζητώντας την καταβολή των οφειλομένων, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει δημοσίως γνωστό το ύψους του ποσού που διεκδικείται.

Όπως αναφέρεται στην αγωγή, η Samsung δεν κατέβαλλε τα δικαιώματα ευρεσιτεχνίας που όφειλε, με το αιτιολογικό ότι είχε προηγηθεί η εξαγγελία της πρόθεσης εξαγοράς της Nokia από τη Microsoft. Ωστόσο, δεν ξεκαθαρίζεται το νομικό έρεισμα για τη συγκεκριμένη κίνηση της Samsung.

Με μία ανάρτησή του στο Διαδίκτυο ο αναπληρωτής γενικός σύμβουλος της Microsoft, David Howard, δήλωσε ότι «(η Microsoft) σέβεται τη συνεργασία με τη Samsung, αλλά υπάρχει διαφορά στον τρόπο ερμηνείας των όρων της εν λόγω συνεργασίας». Ο ίδιος συμπλήρωσε «ακόμη και συνεργάτες, πολλές φορές διαφωνούν».

Από την πλευρά της η Samsung, με επίσημη ανακοίνωση, δήλωσε ότι θα εξετάσει λεπτομερώς το αίτημα της Microsoft και στη συνέχεια θα καθορίσει τον ανάλογο τρόπο αντίδρασης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Microsoft στην προσπάθειά της να ανακόψει την ραγδαία ανάπτυξη του Android επιχειρεί να αυξήσει κόστος του, μέσω δικαιωμάτων ευρεσιτεχνιών, τα οποία πρέπει να καταβάλλουν οι κατασκευαστές συσκευών με λειτουργικό Android.

Σχεδόν όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές (Samsung, LG, HTC) έχουν υπογράψει σχετικές συμφωνίες με τη Microsoft, με τη Samsung να έχει υπογράψει συμφωνία το 2011, οπότε και έγιναν και οι πρώτες πληρωμές. Ωστόσο, μετά την ανακοίνωση εξαγοράς της Nokia από τη Microsoft, η Samsung αρνήθηκε αρχικά να πραγματοποιήσει άλλη πληρωμή, ενώ όταν τελικά το έκανε δεν κατέβαλλε τους οφειλόμενους τόκους.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons