Δικαστική διαμάχη John McAfee – Intel για το όνομα… McAfee

by George Polyzos • On 07-09-2016 • AT 1:35 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

intel-logo

Ο John McAfee δημιουργός του ομώνυμου antivirus προγράμματος κατέθεσε αγωγή εναντίον της Intel σχετικά με τα δικαιώματα χρήσης του ονόματος.

Η Intel είχε αγοράσει το λογισμικό προστασίας από ιούς McAfee το 2010 και σταδιακά το μετονόμασε σε Intel Security. Από την άλλη πλευρά, ο John McAfee μετά την πώληση του antivirus προγράμματος δραστηριοποιήθηκε στην MGT Capital Investments σαν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, μία εταιρεία ψηφιακού gaming.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του McAfee, η MGT Capital Investments θα μετονομαζόταν σταδιακά σε John McAfee Global Technologies. Ακριβώς εκεί, όπως μας πληροφορεί το Bloomberg, ξεκίνησαν και τα προβλήματα. Σύμφωνα με τον McAfee, η Intel τον προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε χρήση του ονόματός του θα παραβίαζε τους κατοχυρωμένους τίτλους που η ίδια πλέον κατέχει μετά τη συμφωνία του 2010.

Στη μήνυση που κατατέθηκε σε δικαστήριο του Μανχάταν, η MGT και ο John McAfee υποστηρίζουν ότι «σε κανένα σημείο η συμφωνία του 2010 δεν αφορά τα δικαιώματα χρήσης του προσωπικού ονόματος του McAfee και πως ουδέποτε συμφώνησε στην αποπομπή του δικαιώματός τους να δραστηριοποιείται επιχειρηματικά χρησιμοποιώντας το όνομά του». Επιπλέον, επισημαίνεται ότι στην εν λόγω συμφωνία «ουδέποτε υπήρξε όρος με περιορισμούς που θα αφορούσαν ανταγωνισμό οποιουδήποτε είδους».

John-McAfee-1

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg, ουσιαστικά το πρόβλημα δημιουργείται από τη στιγμή που η Intel προσπαθεί να βρει αγοραστή για την Intel Security (τέως McAfee) χρησιμοποιώντας όμως την προηγούμενη ονομασία της ώστε να μπορέσει να ανεβάσει το οποίο τίμημα της εξαγοράς.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons