Δικαστική διαμάχη ανάμεσα σε Samsung και Nvidia

by George Polyzos • On 24-11-2014 • AT 1:52 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

samsung exynos

Η Samsung Electronics κατέθεσε επίσημη διαμαρτυρία εναντίον της Nvidia ζητώντας από την αμερικανική Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου (ITC) να σταματήσει τις εισαγωγές προϊόντων της δεύτερης στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η νομική διαμάχη ανάμεσα στις δύο εταιρείες ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν η Nvidia κατέθεσε τη δική της διαμαρτυρία στην ITC εναντίον των Qualcomm και Samsung σχετικά με ευρεσιτεχνίες που επέτρεπαν τη βελτίωση των γραφικών σε συσκευές.

Μάλιστα, σε εκείνη την καταγγελία ζητούνταν το μπλοκάρισμα των εισαγωγών στις ΗΠΑ των πρόσφατων συσκευών Galaxy (smartphones και tablets) τα οποία χρησιμοποιούν τους επεξεργαστές Snapdragon της Qualcomm και Exynos της Samsung.

Η απάντηση της Samsung ήρθε με μία καταγγελία για καταστρατήγηση ευρεσιτεχνιών εναντίον της Nvidia, που στόχευε στο tablet Shield, στις αρχές Νοεμβρίου. Η κορεατική εταιρεία ισχυρίστηκε στην καταγγελία της ότι η Nvidia μαζί με έναν από τους πελάτες της έχουν καταστρατηγήσει συνολικά οκτώ δικές της ευρεσιτεχνίες.

Επιπρόσθετα, η Samsung κατηγορεί την Nvidia ότι έχει χρησιμοποιήσει ψευδή διαφημιστικά μηνύματα για να περιγράψει το Shield, λέγοντας ότι «διαθέτει τον ταχύτερο επεξεργαστή στον κόσμο», υποστηρίζοντας ότι οι επιδόσεις του δικού της επεξεργαστή, Exynos 5433, είναι πολύ καλύτερες.

Σε αυτή την κατηγορία η Nvidia απάντησε δημοσιεύοντας μια σειρά από benchmarks τα οποία σύμφωνα με την ίδια αποδεικνύουν τα λεγόμενά της. Φυσικά, και οι δύο εταιρείες αρνούνται ότι έχει χρησιμοποιήσει η μία τεχνολογίες της άλλης.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons