Διευθέτηση διαφορών μεταξύ της Nokia και της Samsung

by Nikos Kaimakamis • On 02-02-2016 • AT 1:29 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Nokia-HQ

Η Nokia ήρθε σε συμφωνία για την άμβλυνση των διαφορών της με τη Samsung, αλλά οι επενδυτές δεν εμφανίζονται ευχαριστημένοι με τους οικονομικούς όρους. 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το πρακτορείο Reuters, οι Nokia και Samsung αποφάσισαν να έρθουν σε συμφωνία για τις διαφορές που είχαν σε ζητήματα ευρεσιτεχνιών, αλλά οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας αυτής ήταν η αιτία που η μετοχή της Nokia σημείωσε πτώση της τάξης του 10%. Αντίθετα, η μετοχή της Samsung σημείωσε άνοδο της τάξης του 1.1% μετά τη συμφωνία.

Η Nokia με τη Samsung είχαν μπει σε δεσμευτική διαιτησία από το 2013 για διαφορές αναφορικά με πατέντες των τηλεφώνων της Nokia για μια περίοδο πέντε ετών, αρχής γενομένης από το 2014. Η Nokia ανέμενε ότι θα λάβει το ποσό του 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ σε ρευστό κατά τη χρονική περίοδο 2016-2018. Μία παρόμοια αντιδικία είχε η Nokia και με την LG, ενώ αναμένεται να ξεκινήσει συζητήσεις και με την Apple για παρόμοια ζητήματα και με σκοπό την επίτευξη μίας ανάλογης συμφωνίας.

Επικρίσεις έχει δεχτεί η Nokia για τον τρόπο που επικοινώνησε το γεγονός της συμφωνίας με τη Samsung, στοιχείο που φαίνεται ότι αντανακλάται και στην πορεία των μετοχών της, ενώ το θέμα συνδέεται και με την επικείμενη εξαγορά της Alcatel – Lucent από τη Nokia.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons