Διαχείριση κυκλοφορίας στον Άρη από τη NASA

by Nikos Kaimakamis • On 11-05-2015 • AT 4:32 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

nasa mars

Ο Άρης είναι ο πλανήτης που ενδιαφέρει έντονα την ανθρωπότητα και η NASA προετοιμάζεται για την εποχή που το ταξίδι προς αυτόν θα είναι κοινός τόπος.

Ήδη υπάρχουν 5 δορυφόροι γύρω από τον πλανήτη και σταδιακά οι αποστολές προς εκείνον θα αυξάνονται, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η NASA προετοιμάζεται από τώρα για την εποχή κατά την οποία ο κόκκινος πλανήτης θα έχει πολλά σκάφη σε τροχιά γύρω από αυτόν.

Ένα από τα στοιχεία που αποτελούν πρόκληση για τους επιστήμονες της NASA είναι ότι οι τροχιές των δορυφόρων του Άρη πολλές φορές συμπίπτουν, ενώ είναι δύσκολο να ρυθμίσει κανείς την κυκλοφορία από τόσο μεγάλη απόσταση. Η ίδια διαδικασία στη Γη είναι πιο εύκολη λόγω της απόστασης του πύργου ελέγχου σε σχέση με τη φυσική θέση του κάθε δορυφόρου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η NASA δεν μπορεί να υπολογίσει με απόλυτη ακρίβεια την θέση ενός δορυφόρου του Άρη, όπως συμβαίνει με ένα διαστημικό σκάφος γύρω από την Γη, επομένως έχει συμβεί στο παρελθόν να εκφράζεται η ανησυχία ότι δύο σκάφη μπορούν να περάσουν πολύ κοντά το ένα από το άλλο, παρόλο που η κυκλοφορία στην τροχιά του Άρη δεν είναι τόσο μεγάλη όσο στην Γη.

Η NASA μελετά τρόπους με τους οποίους θα μπορέσει να ρυθμίζει τις τροχιές των διαστημικών σκαφών, όπως προκύπτει από το Multi-Mission Automated Deep-Space Conjunction Assessment Process που εξελίσσει.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

  • ΜΑΘΕ ΓΙΑ

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons